Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mam takovy problem se sousedy.
Uz od doby co jsme se nastehovali si neustale chodi stezovat kvuli kazdemu sustnuti. Pred rokem se nam narodil syn. A nyni zacly problemy. Je mu neco pres rok a rano se budi brzo. Kdyz se v noci vzbudil a zacal brecet (spis takove knourani), hned jsem tam sel a sel ho prebalit. V tu chvili zvoni sousedka a zvonek drzi. Kdyz otevru tak se do me pusti, zacne mi nadavat a rikat at si toho haranta strcime nekam a takovy reci. PRoblem je v tom, ze dopoledne nemuzem delat rizky, k veceru nemuzem luxovat a s malym ditetem se tyto veci tezce zvladaji. Uz se snazime byt maximalne potichu, skoro nedychame, televize nam bezi na minimum. Tohle zacina byt trosku nesnesitelny, zit s timm, ze kazdou hvili zazvoni sousedka. Pritom my pro to delame maximum. Ale to male dite vzdy nejde utisit hned.
Ahoj,toť asi pořádný problém,mno asi bych začal u zvonku,udělat si vypínač na něj není nikterak složité,jakmile začne soused zvonit vypnout a neotvírat,jak začne kopat do dveří zavolat policii,chtělo by to co nejdříve ať vědi na kterou stranu se mají postavit.Nepomůže li toto -přitvrdit.Asi každý s tim měl problémy v panelákovém bytě,já překousnu cokoli,ale když v neděli ráno v sedm pustí soused na plné pecky věž nedá se nic jiného dělat ,než obrátit reprobedny a to pořádný k zemi a pustit si třeba na plné pecky dechovky,kdo mě jednou tomu já dvakrát a pomohlo to
Pepo, na hrubý pytel nic jiného než hrubou záplatu. Já jsem velice smířlivý člověk a nesnáším hádky a naschvály. Ale zase na druhou stranu se nedá neustále ustupovat. Nikdy v životě jsem si nepomyslela, co znamená "špatný soused". Mám to za sebou a věřte, že jsem se raději po 40 letech přestěhovala a mám klid. Nebyl to tedy jediný důvod, ale významně to k tomu přispělo. Dneska tam bydlí vnučka s rodinou, no a když sousedi prudí, tak je, podotýkám slušně, pošle do určitých mezí a je klid! Nechci to zakřiknout, ale zatím ano!U mne ústupky brali jako slabost a jejich teror se prostě stupňoval. Takže mohu jen poradit, nedělat naschvály, ale určitě také neustupovat! A když nedokáží tolerovat občasný pláč a nebo prostě rodinu s malým děckem, nenechte si ničit rodinné radosti nerudnými sousedy. Když je budete ingnorovat a ukážete, že se jim nebudete podřizovat, ono je to možná přejde.
Je sice pravda, ze po nastehovani jsme byli hlucnejsi. Teda hlucenjsi se to nazvat neda, spis normalni zivot. (byli sme zvykli na lepsi panelak) . Ale celou tu dobu jsem byli mily, vzdy se omluvil a snazil napravit (formou kobercu). casem jsme se ztisili a ted ji mame porad v hlavne, kdyz udelame jakykoliv zvuk,coz je hrozny psycho. Vycetli nam, ze nas slysi jit i na zachod. No ale tohlee byla prvni rana, kdy jsem se uz fakt nastval. S tou situaci je to totozne, jejich teror se stupnuje. Takze zkusim jak rikas
Nereagovat, nereagovat, nereagovat! Je to nejjednodušší cesta ke smíření se situací. Jak pro vás, tak pro tu bezerbabu. Přehlédněte ji, jako by nebyla. Stokrát nic umořilo osla. Pokud má s vámi problém jen ona, není nad čím přemýšlet.
doplněno 18.01.09 13:43:*buzerbabu
nedovedu si to představit jinak, než že stojí s hrncem u stěny a poslouchají co se kde šustne. Omezovat se např, vysáváním a nebo těma řízky, nevím, nevím? Je to taky Váš život a Vaše bydlení. Jsou určité hranice kdy se hluk dá tolerovat a kdy to už přesahuje. Bydlím v paneláku a kdybych měl u někoho zvonít, protože dělá hluk, asi bych nedělal nic jiného. Tento teror bych si nenechal líbit a jakmile by mi zazvonila na zvonek, vyříkal bych si to. Chce to trochu asertivního jednání. A jestli by to nepochopila, tak ji pošlete do ... však víte kam. Za dělání řízků na vás nemůže zavolat polcii.
Na babu kašlete a neotvírejte jí. Důsledně dodržujte noční klid od 22 do 6h, co děláte pře den, je vaše věc. Pokud baba slyší i váš záchod, není něco vpořádku s tím domem.
no a ted jeste na nas zavolala socialku a to uz vazne prehnala. Jsou to naky psychopati, jak byste postupovali? :/
Zažíval jsem něco podobnýho po nastěhování se do panelovýho bytu, kde pode mnou, nade mnou a v obou bytech vedle mě žijou důchodkyně. Každou chvíli byla jedna z nich u mých dveří a na něco si stěžovala. Častokrát mě i přímo za dveřma drbali navzájem.
A jak jsem to vyřešil? Když přišla ta podemnou, že moc při chůzi dupu tak jsem začal po zbytek dne porádně dupat. Když přišla jiná, že slyší mojí TV tak jsem na ní napojil subwofer a pozbytek dne jsem nechal otřásat zdi basama. A tak jsem to udělal se vším. Každou jejich stížnost jsem jím vyplnil do extrému.
A jak to dopadlo? Ani jedna už u mých dveří neklepe... A to že mě mezi sebou pomlouvaj? To mě vůbec nepalí...
Seznamte paní se skutečností, že tišší už být nemůžete, zato hlučnější ano. Chytrému napověz, hloupého trkni. Stejně jak bude dítě růst, bude hluk přibývat.
tak to jsem si myslel, že to tak nakonec dopadne. že zavolají sociálku.
A co zjistila sociálka?
upozorněte paní, že jestli ještě jednou zazvoní na váš zvonek, zavoláte na ní policii a ta ji odveze na vyšetření k psychiatrovi. Musíte ji taky upozornit na to, že ty kontakty na tu psychiatrii máte, a ať dopadně výsledek jak dopadne v každé případě si ji tam nechají.
Doufám, že sociálka nic nezjistila a , že jste se jim taky svěřili s vašim trápením se sousedkou, aby věděli, jaký člověk si to na Vás stěžuje. Třeba příště, až je sousedka zase zavolá, ji pošlou do pr... a třeba to budou oni, kdo ji pošle na vyšetření.
no dopadlo to vicemene nijak. zavolal jsem vysvetlil, na socialce prijemna pani rekla, ze si to myslela. Rekl jsem, ze to chci pisemne, ze to budu resit...
To je vážně drsné. Musí to být vysilující. Udělala bych to jak už někdo radil, vypnout zvonek, žít si podle sebe a volat policii, stěžovat si na úřadě...Proboha pochopila bych to u hlasité hudby atd. Ale malé dítě přece není rádio. To je fakt kráva. Držím vám palce a přeju hodně sil a ať se to rychle vyřeší. Dejte pak vědět jak to všechno vypadá.
ROZHODNĚ SE NENECHTE TERORIZOVAT!Každý dům má majitele a taky domovní řád.Noční klid je od 22h do 6h,v této době byste asi řízky neklepali,ale pokud pláče dítě,musí to sousedi respektovat,je to prostě dítě a nedá se mu poručit,stejně tak se nemusíte nikomu omlouvat,když dítě běhá po bytě a je hlučné,není to cvičená opice.
Máte právo v bytě normálně žít,klepat maso dopoledne je přece normální,vy to víte! I kdyby jste klepali maso k večeři,je to zase jen vaše věc.Stejně jako je normální ve dne vysávat kdykoli potřebujete.
Zkuste sehnat domovní řád a vylepit na společnou chodbu nebo ještě lépe na své dveře a tučně podtrhnout část,kerá se tohoto týká.Až zase sousedka zazvoní,slušně ,ale důrazně ji upozorněte,že se chováte v souladu s tímto řádem.
Když to nepomůže takto po dobrém,stěžujte si majiteli domu.Když nezabere ani to,pak bych dala na radu jak ty mě tak já tobě,jak vám tu radí ostatní,ale nedělala bych vyloženě naschvály,ať se to neobrátí proti vám.Prostě bych jen nedělala žádné ústupky,normálně pusťte televizi jak vám vyhovuje,vysávejte kdy chcete apod.
Az priste zazvoni u vasich dveri, tak otevrete a sup na ni kybl ledovy vody - uvidite, ze uz se tam nikdy neobjevi.
Zřejmě by ta dotyčná měla bydlet v bytě u kamarádky... ti jsou ze svych sousedů už dost taky unaveni podobný případ. Jen s tím rozdílem, že byt nad nimi obývají lidé jež provedli upravy v bytě jež se neslučují s limity hlučnosti. Plovoucí podlaha/lamino/ místo izolace mirelon což je celkem vymazlené a vybourání nekolika zdí takže ze starého paneláku loft. Pokud Váš malý zakňourá tak jejich dvouletý potomek je neustále hlučný a má značnou výdrž sama jsem se přesvědčila a přesvědčuji při návštěvách dupot je vážně neuvěřitelný pláč, není možno nazvat pláčem , ale vzteklým řevem. Do toho občas zaslechnete to nesmíš bouchat maminku jí to bolí. Tito obyvatelé jsou celkově hluční, každý jsme nějaký. Budíčky má tato rodina denně so a ne nevyjímaje v 4.30. Vlastně celý život se jim podřidil hluku zeshora jejich dcera nemá klid na učení. Nezáviděníhodná situace, ale myslím, že pokud se někdo rozhodně rekonstruovat byt měl by brát ohledy na to aby neohrožoval hlukem ostatní spolubydlíci a snažit si sehnat potřebné informace o materiálech jež lze použít. Nespoléhat na personál firmy, která dostane zakázku k provedení většinou se jedná o nahodilé řemeslníky a sezonní zaměstnance, kteří nemají potřebné znalosti. A jedná se jim pouze o výdělek...
Toť jen můj názor.
Je mi vás moc líto. Moje zkušenost - když byly dceři tři roky a začala chodit do školky, začala si najednou sousedka pod námi ztěžovat na hluk. Do té doby nic. Poprvé přišla osobně, slušně jsme to probrali. My si dávali větší pozor, aby si dcera hrála jen na koberci apod. Fakt jsme se snažili. Příště už sousedka bušila koštětem do stropu (když jsme vysávali). Manžel za ní slušně došel a rázně jí řekl, že prostě jednou za týden snad můžeme vysát. Ona na to, že prý ji vadí, jak dcera běhá po bytě (máme plovoucí podlahu, byt. dům je zděný). Potřetí, když nám zabušila (nic se nedělo, absolutně jsem netušila, proč buší), tak jsme také koštětem zabouchali, zadupali a vysypali z velké výšky dvě plné krabice kostek. Od té doby klid. Teď už naštěstí bydlíme jinde, možná by se stupňovalo nevím.
Ale pozor - kamarádka, která měla podobný problém se sousedem pod nimi, postupovala podobně, ale výsledkem byl stupňující se teror. Soused při jakémkoli hluku (spadla lžička nebo zaplakalo dítě) přišel a držel třeba deset minut zvonek. Prý si stěžoval na obec. úřadě. Tam mu řekli něco v tom smyslu, že nemůžou stíhat dítě za to, že dělá rámus. Kamarádce bylo doporučeno, aby volala policii, aby řešila přes policii.
Je to hrozné psycho, člověk pak brání dětem v normální činnosti, bojí se zvát návštěvy... DRŽÍM MOC PALCE
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.