Nejste přihlášen/a.
Rozhodl jsem se, že pomocí zvedáku zkusím vytáhnout pařez. Obnažil jsem kořen, vložil pod něj zvedák, postupně zvedal a podkládal ho cihly, a pařez byl po chvíli venku.
Protože jsem hever používal prvně, rád bych vám položil tři otázky ( na obrázku zvýrazněné čísla) :
1) Snažil jsem se, aby do prostoru mezi píst a pevnou část heveru nepadala žádná hlína, bohužel se mi to ne vždy úspěšně dařilo.
a) Vadí případné nečistoty?
2) Pro zasunutí pístu je potřeba povolit ventil. Pokud se píst vlivem zátěže nezasune sám, musí uživatel jej zasunout sám ( jde to ztěžka). Při větším povolení ventilu vytéká olej.
a) Může vytéct všechen? Pokud ano, lze doplnit?
b) Lze ventil vyšroubovat úplně, nebo je tam nějaká mez?
3) K čemu je tato záslepka?
Nečistoty vadí! Sice je tam těsnění, ale hlína může těsnění poškodit a potom i poškrabat píst. Ideální je překrýt vrch heveru hadrou nebo igelitem, který svede nečistoty bokem.
Jde to většinou tlakem ruky, takže síla do 10kg. Pokud na to musíš stoupnout celou váhou, tak už jsou tam asi nečistoty, které brzdí pohyb pístu. Nečistoty zkus odstranit a píst na vnějším (broušeném) povrchu namazat řídkým olejem.
Spoštěcí šroub povol jenom tolik, aby šel píst dolů. Rozhodně ho nevyšroubuj celý. Olej odtud téct nemá.
Jestli má špoštěcí šroub nějakou mez nevím. Polož hever na bok a vyzkoušej to.
Záslepka je na přisávání nebo odpouštění vzduchu. A možná i na plnění olejem. Přesnou kontrukci vnitřku neznám, takže nevím. Zkus pohledat v návodu nebo na netu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.