Nejste přihlášen/a.
poradí mi někdo , jak zpevnit pozemek před barákem, abych tam neměl věčně bahno?
občas tam parkujeme, ale jak hodně prší, tak se z toho stane pěkné bahýnko, tedy když se to rozjezdí...
mám tam nasypat písek,štěrk?co s tím?
hlavně si odpusťte rady typu, odkopat..udělat drenáž apod
jedná se o to, že to není můj pozemek, ale obce.. a proto do toho nechci valit zbytečně peněz...samozřejmě písek a štěrk apod v tomto případě oželím...
soused nademnou tam má betonová zatravňovačky,ale s tím je taky kupa práce...
Mě se osvěčila "frézovaná" neboli odfrézovaný asfalt. Chce to někde chytit ty chlapíky co frézujou ( což teď na jaře nebude problém ) a mě vyklopili před garáž za pětikilo tatru...ještě jsem to rozdával.
dnes se nabízí plastový výztužný systém, jsou to takové plastové buňky spojené do pásu, které se vyplní písčitou pripustnou zeminou s hlínou a zatrávní a když je to pro moklé, tak ty buňky tvoří kostru, která zamezí zabořování. Jsou to rohože nebo co . .
Ta plastová zatravňovací dlažba je nanic, sice je to moderní, ale styčná plocha je malá, zamačká se to, to už raději levnější betonovou. Nejlepší je vyhrabat hlínu na tloušťku dlaždice, vysypat prosívkou a položit dlaždice 40x40, aspoň 6 cm tlusté. Menší se vyviklou a s usazováním je drbačka. Takové dlaždice se dají sehnat levně v různých stavebních bazarech když nezáleží na vzhledu, do toho u nás vozí nepovedené šarže přímo z výrobny. Udělat takovou dlažbu není složité ani pracné a aspoň to trochu vypadá. Z dlažby se taky v zimě dá líp uklidit sníh.
Co nejmnší investice, co nejmíň práce. Strhnul bych 10cm drn, aby se udělala vana na štěrk, vysypal to a konec. Nebude tam bláto, štěrk nebude ujíždět do stran, takže nebudeš muse hrabat, a až ten cizí pozemek přestaneš používat, tak ti to nebude líto nechat na místě. Ono taky záleží na tom, jestli ho nehodláš používat dalších 20 let, to už bych radši popřemýšlel o
doplněno 12.04.13 11:15:o poctivější přípravě a úpravě terénu, ale to očividně nechceš.
Když se nechce investovat čas, peníze nebo obojí, vždycky se najde provizorní řešení, které funguje. Nebudeš to mít exklusivní parking s elektrickou závorou na fotobuňku, ale na to, abys nešláp do bláta, když přijedeš z práce ti to stačit bude.
Chápu že nechceš do toho valit prachy když to není tvoje tak co takhle se poptat po okolí na panely a nechat je tam položit.Bývalé statky jich mají dost,třeba se toho rádi zbaví.
Pavko, vy víte o tom, že by někde dávali panely zadarmo? Kdo zaplatí nakládání, převoz, skládání, vyhrabání podkladu, úprava hran nájezdů..
Nebo to někdo pojme jako charitu a bude to mít skoro zadáča...vždyť nikdo nechce bohatnout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.