Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sýkory - otvor pro topení

Od: sarka71 odpovědí: 11 změna:

Ahoj všem,

poradí mi někdo nějaký fígl, jak úspěšně odradit sýkory?

Jde o to, že jsem se nastěhovala do bytu, kde dřív bydlel starý a hluchý pán. Postupem času, si sýkora začala dělat hnízdo v otvoru "vafek"...pán je pochopitelně neslyšel.
Vloni údržbář ten příšerný nános vyčistil a "vafky" dal do pořádku, ale už je slyším, jak se snaží o hnízdo opět.

Čím je odradit?

Děkuju za každou odpověď a ze srdce přeji krásný den

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Mě si "něco" udělalo hnízdo v břečťanu hned vedle okna, takže to bylo taky dost protivný. Druhý rok jsem hned na jaře pověsil tři stará cédéčka na niť, aby se ve větru pohybovala a od té doby je pokoj.

doplněno 12.04.13 11:17:

A co zkusit uvázat alobalové vějířky? Něco jako se dělá ocas k drakovi. To by mohlo taky fungovat. Ale vzhledově to asi nebude nic moc. Ovšem, na léto by to mohlo jít sundat, myslím, že zahnízdí jinde a už se sem nebudou vracet.

sarka71
hodnocení

Lado, vím, jenže to je u fasády a volně točící cd bude ve větru bouchat do baraku...bohužel.

hodnocení

2x

Sousedka na výduch z vafek měla přidrátované pletivo, které se dává na dvířka králíkáren. Fungovalo to. ;)

hodnocení

0x

Tam nen zabudovan kryt pruduchu?

Sýkory - otvor pro topení
sarka71
hodnocení

Lego...znáte sýkory? ty se protáhnou i 2 centimetrovým otvorem, samozřejmě, že je tam originální chránítko.

Jasne ze znam Sykorky, jen jsem zacal ze siroka:)
A co pres ty vetsi otvory dat dratenou sit, neco jako na volieru pro drobne ptaky.

hodnocení

0x

co takhle do vnějšího krytu vložit kovové síto s oky dejme tomu 2x2 cm? nebo podobné, které je k mání, a neprojde ním sýkorka.

sarka71
hodnocení

Tak jsem se rozhodla pro ty alobalové motýlky...uvidíme a děkuji!

ladaadal*
hodnocení

0x

Taky by mohla jít sítka proti mouchám do oken.

hodnocení

0x

Chudáka sýkorku nevyhánějte - nemoci neroznáší, nijak neobtěžují. Nebo jim někam vyvěste nějakou kvalitní budku když je nenecháte bydlet tam kde jsou zvyklé. Btw. nám sýkorky bydlely v průduchu do spižírny v paneláku a ani by mě nenapadlo je vyhánět - sice ve dne ty mladé trochu pípou, ale v noci spí, tak je to jedno. Tito malí ptáci mají dnes hrozně těžký život - staré stromy jsou všude vykácené, keře vyřezané, o budky se nikdo nestará, tak potom hnízdí na nevhodných místech a žerou je toulavé kočky. A přitom jsou velmi užitečné - celoročně loví obtížný hmyz.

doplněno 13.04.13 23:34:

V létě se moc netopí, takže jejich "uvaření" asi nehrozí. A pokud by byla skutečně velká zima, aspoň by se trochu mladé zahřály. Spaliny je nezahubí - stejně jako nás nezahubí když si zapálíme doma plynový sporák. Není problém je tam nechat aby vyvedly mladé. Než se zase začne naplno topit, dávno budou pryč.

megacruiser, tazetelka sýkorky musí vyhnat, protože má plynová kamna stále v provozu. Ikdyž třeba netopí naplno, ale občas si přitopí a plamínek stále hoří a do výduchu jdou spaliny. A ty pak sýkorku i její mladé zahubí. *cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]