Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice - v mrazáku zima, v lednici teplo

Od: petrperm odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám malou lednici s vnitřním mrazákem Gorenje (cca 90cm vysokou), relativně nový model (starší brácha tohoto lednice.heureka.cz/...

Problém je takový, že lednice často a dlouho chladí a hlavně uvnitř lednice jsou velké výkyvy teploty. Chlazení na 4 stupeň ze 7 spíná kompresor až při cca 10°C a vypíná cca při 3°C. Docela dlouho trvá, než se vychladí. Co je ale zarážející, že v mrazáku je většinou cca -15°C! Přitom mrazák má pouze jednu hvězdičku, tzn by měl mít cca -6°C.

Laicky mi to příjde, že jde veškerý chlad do mrazáku a málo do prostoru chladničky. Zadní stěna chladničky je ale při chlazení namrzlá.

Napadlo mě, jestli by to třeba nemohl dělat termostat / porušená / špatně umístěná kapilára?

Díky za nápady!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Netěsná dvířka chladničky?

petrperm
hodnocení

Ty jsem kontroloval jako první a těsní dobře.

debustr*
hodnocení

0x

Skoro jistě je to jednokompresorová lednice, chybu bych hledal v mrazáku. Což takhle odmrazit. Myslím úplné odstavení a úplné vyčištění. Pokud to nepomůže, tak snad už jen zkusit "reset" jako se dělal u starých lednic. Postavit odstavenou na hlavu a druhý den zase na nohy. Nechat do druhého dne odstavené a pak zase zapnout.

tomas11*

no kdyby toto udělal s kompresorovou lednicí tak jí tak akorát oddělá, když něčemu nerozumím tak raději neradím-to platí pro debustr.

doplněno 12.04.13 10:53:

Příčin může být více jakpíše níže rádce,-namrzlá zadní stěna to myslíte zevnitř nebo dokonce zvenku?Zkuste ještě pokud je mrazáček oddělený od chladícího jen posuvnou přepážkou nebo odkapní miskou tuto misku dát do polohy aby dolu zůstala mezera a mohl tam tudy padat studený vzduch dolu do lednice.

Taky by bohužel mohla být šparně vypěněná izolace,což by bylo na výměnu pokud je v záruce.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Bud vadny termostat, nebo malo chladiva, popripade ucpany okruh.

Zadni mrizka je tepla? Ze zadu lednice.

petrperm
hodnocení

-mrazák je odmrazen

-tou namrzlou stranou jsem myslel z vnitrni strany chladnicky

- zadni venkovni zebra jsou pri cinnosti tepla az horka (ruka na nich udrzel jde, ale pálí to)

..asi zkusim sehnat nekde termostat, koukal jsem ze tolik zas nestoji..

petrperm
hodnocení

a jeste jsem zapomnel - mezi lednici a mrazakem neni nic, co by se dalo nejak odstranit ci posunout, mrazak je "stavebne" oddelen od chladnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]