Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej stoletého baráku z vepřovic?

Od: colorkax odpovědí: 12 změna:

Zdědím sto let starý barák na vesnici kde nic není . Na vesnici bydlet nechci tak mě nezbyde než barák prodat. barák je sto let starý ,možná i déle je z vepřovic dále je tam zděná garáž a malá zděná dílna o jedné malé místnosti. . Je tam větší zahrada nevím přesně kolik to má metrů. To budu muset zjistit. Opravovat barák nemá smyl nejsou na to peníze a starý barák by vždy starý. A jak se někam šáhne mám strach aby se to nesypalo celé. Je potřeba opravit střechu a byli by potřeba nové krovy . Barák má sem tam praskliny. Má strach že ho neprodám. je tak 15 km- 20km od Hradce Králové v jedné vesnici kde nic není. Což asi snižuje jeho cenu.A také se bojím abych ho neprodala pod cenu . Potřebovala bych si koupit byt 3+1 . Bohužel nevím co všechno to obnáší a jistě s tím bude dost starostí . Tak jestli někdo poradí. Nevím jestli to hodí dost peněz na byt vůbec . Mám starch aby mě pak nezbyla částka ,která nebude vůbec na žádný byt. Abych se na to dopředu připravila a nepřišla zkrátka.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jodo*
hodnocení

0x

Byt 3 plus 1, počítejte asi milion bez vybavení, ale záleží na poloze, někde v centru je to i podstatně víc, někde v romské čtvrti zase podstatně míň, třeba i za 100 000 - ale zbraň a výcvik v kung-fu nutností.

Starý barák z kotovic, 2 plus nic, suchý záchod na dvoře, bez izolace, s elektrikou z první světové (nekecám), s hliněnými podlahami a stropy z hrubých trámů, celý odrabaný a vlhký, prodala kámoška za 400 000kč, ale stál rovnou u cesty, takže ideální parcela.

fribble*

Dovolím si dodat - dům je v podstatě bezcenný, záleží na poloze parcely (přístup, okolí, les, houby, rybaření) - prostě pokud se najde někdo, pro koho takováhle koupě má smysl. Prostě zákon nabídky a poptávky - ale na byt ve slušné čtvrti to stačit nebude ...

pt®
hodnocení

0x

Spíše bych to nabídla, jako parcelu s baráčkem k demolici. Pokud jsou tam inženýrské sítě, tak to jistě prodáte. - pt

lidus*
hodnocení

0x

Tak na byt v Brně 2 miliony to jistě nebude a ani ve Vyškově kde je to za 3+1 o 500 000 méně. 2+1 chaloupku z kotovic + zděné nové wc a sprchový kout + zahrada prodala kamarádka na vesnici odkud je do města 4km za 300 000 a byla ráda, zbořili to a už tam stojí hrubá stavba.

hodnocení

0x

Vše si najde kupce někdo takovou ratejnu třeba shání dejte inzeráty zahrada bude asi také veliká. Na samotě u lesa ta idilka.Miliony nečekejte max cena bude tak do 500 000.

hodnocení

0x

snad si nemyslis ze za to dostanes dostanes tolik penez , je to spis barak na zboreni a postaveni noveho ... , fakt neblazni a vubec neres zda to neprodas pod cenou , protoze budes rada , kdyz to nekdo koupi

Ono dneska se všechno 20km od města bere prakticky jako předměstí a výhodná poloha pro stavbu a kor na hradecku, kde 15km není problém dojíždět do práce i na kole. S vepřovicema se ale nikdo zachraňovat nebude. Takže se to prodá max. na stavební parcelu. Teď jde o to jak je to zasíťovaný, jaká je poloha a plocha. Stačí si spustit nahlížení do katastru podle adresy a ČP není problém najít stavbu a čísla sousedních pozemků. Z toho zjistíš plochu " tvého " pozemku. Teprve pak se můžeš snažit odhadovat cenu.

hop®
hodnocení

0x

Mám podobnou chajdu u Městce Králové, možná o něco starší. Asi před 10ti lety ji na mne táta převedl, odhadní cena byla 120 tisíc a odhadce sám řekl, že největší cenu mají tři vzrostlé smrky na zahradě. Takž si raději nedělejte žádné iluze...

hodnocení

0x

začal bych asi s tím že bych si zavolal odhadce a on ti udělá odhad a budeš vědět na čem jsi,pak už si můžeš dát cenu dle svého gusta,nebo nějakého realitáka,

sebod*

Jejky. Jakým to máte směrem od HK?

doplněno 07.05.13 16:57:

Tak až se rozhodnete to prodávat, tak mi dejte vědět. V týhle lokalitě pozemek sháníme. Děkuji

colorkax
hodnocení

Tak to jste mě vůbec nepotěšili. :( Myslela jsem že to má větší hodnotu ,protože to má v celku slušný pozemek. Jinak je to tak 7-8km před Jaroměří . V jedné klidné vesničce ,bohužel okolo nic není . U silnice to nestojí.

Začnu tipovat, 15 km od Hradce 7-8km od Jaroměře, podle středu měření tipuji:

Rasošky, Vlkov, Smržov, Černožice, Nový ples...

Já mám starší barák, ale daleko větší hodnoty.

Vůbec se nelze bavit o ceně, když nevíme rolohu, zastavěnou plochu, a desítky dalších podrobností..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]