Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou hmoždinku a jak zavrtat do sádrokartonu

Od: olie* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

pustila jsem se do upevnění japonských závěsů do stropu, který jak jsem zjistila je sádrokartonový. Ráno jsem byla v Obi, kde mi byla doporučena hmoždinka. Průměr je 5mm šroub 4mm a má označení jako víceúčelová hmoždinka s límcem. vins-bti.cz/...

Vyvrtala jsem díru 5kou vrtákem a zasunula hmoždinku, ta držela do chvíle, kdy jsem do ní zavrtala šroub s držákem na konzoli. Když jsem zkoušela, je-li to vše pevné, vyjela hmoždinka celá potrhaná, ale relativně snadno ven.

Je chyba v hmoždince, nebo v otvoru v sádrokartonu? Nevím si moc rady, a v Obi mi moc dobře neporadili.

Děkuji za odpověď:)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

2x

to sou motaci hmozdinky pouzivam je do dutych cihe do sadrokartonu jsou tyto

kassel-eshop.cz/...

doplněno 11.04.13 12:01:

nebo tyto ale doporucuji ty prvni a dostatecne dlouhej srou koupit k tomu aby se zachytil do spicky hmozdinky delku zmerite ze hmozdinku zmacknete aby byla rovna a koupit o neco delsi o silu materialu co budete upevnovat

doplněno 11.04.13 12:02:

eurofix.cz/...

ladaadal*
hodnocení

2x

Nevím, proč ti v Obi nenabídli přímo hmoždinky do sádrokartonu. V něm jen tak něco nedrží.

doplněno 11.04.13 12:02:

Jinak chyba nebyla v otvoru, ten jsi měla správně. Vezmi vodováhu a běž s ní umlátit toho pitomce, co ti dal do sádráče tyhle hmoždinky. Pak najdi někoho jiného, jestli poradí líp. Bude to u nich přímo napsaný.

hodnocení

1x

olie, kupte turbolet do sádrokartonu, nic nepředvrtávat a jen zašroubovat do pečlivě vyměřeného stropu. Pak jen již vrut a pověsit...

google.cz/...

kterýkoliv..

Naprosto souhlasím s Milanem, ten typ hmoždin je ideální do sádry. Existují dvě varianty, jedna je hliníková, šroubuje se křížovým bitem, ale nejlepší je ten plastový turbolet, co se šroubuje adaptérem

vokberoun.cz/...

mowla*
hodnocení

0x

Zřejmě byla díra (průměr) příliš velká, ale přesto nejsou ty hmoždinky do SDK ty nejlepší - používám buďto tyto - eshop2.ivl.cz/... a nebo tyto - eshop2.ivl.cz/... . Do toho prvního typu lze zašroubovat libovolný vrut (patřičného průměru), druhý typ existuje s různými šrouby (metrickými) - s hlavou, okem, kroužkem, háčkem...

doplněno 11.04.13 12:03:

Ladaadal: Škoda vodováhy, násada lopaty (krumpáče, smetáku) je dostatečná... *smich*

olie*
hodnocení

Moc děkuju, tak si udělám ještě jednou cestu do Obi. Jsem si říkala, že ptát se na to ženský bude risk, ale chtěla jsem jí dát šanci, vypadala odborně :-D Hold vy chlapi na tohle máte lepší cit! Mlátit asi nebudu ničím, musím jít příkladem své dcerce :) Ještě jsem se dočetla na netu, že některé hmoždinky se němusí předvrtávat, je to lepší?

dfhg

Lepší je předvrtat, natlučení si rozumně představuju jen do ytongu nebo při kotvení fasády.

Doma všechny hmoždinky lepim spárovačkou na obklady, hlavně v sypací omítce pak drží dobře (oproti sádře spárovačka pomalu tuhne). Sádrokarton nemám tak nemůžu radit..

Dcerce běžte příkladem a ty hmoždinky tomu "odborníkovi" nacpěte do ... aby si pamatoval že do sádroše jsou jiné.

martondra
hodnocení

0x

Ja bych pouzil tuhle hmozdinku.

pk-fischer.cz/...

Videl jsem ze tato jedna hmozdinka udrzi v sadrokartonu kastl s pivem.Sice je drazsi ale drzi.Osobne je pouzivam.

Doporucuji...

olie*
hodnocení

píšou i nevrtat diru klasickym vrtakem, ale do dreva nebo kovu, mam si na to dat taky pozor?

boss
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]