Nejste přihlášen/a.
Ahoj co si myslíte o takovém chodníčku u baráku? mě se moc nelíbí ale nevim co s tim jestli jenom nějak srovnat nebo ho dát pryč nelíbí se mi že neni aspon zarovnanej co byste s tim udělali Vy? A mám koupenej obyčejnej kovovej zahradní altán co myslíte že bych měl dát na trávu aby lidi co pod ním budou sedet nesedeli v trávě já bych myslel nějakou kamenou dlažbu co myslíte?
Pod altán určitě trávu NEE, pokud budou finance a šikovné ruce, tak udělat zámkovou dlažbu. Pokud se do dobře zvládne, je to na furt a máte pokoj.
takže beton rozbít a položit zámkovku? ta se nijak nelepí mám pravdu? pouze se "zacvaká" do sebe?
semmelrock.sk/... ako inšpitrácia a potom podľa velkosti investicie zvolit dodávatela napr z Polska..Mne sa páčia veľké dlažby.
Pokud by jste chtěl zámkovku musel by se beton rozbít a ještě odkopat vrstvu hlíny pod ním. To tedy záleží jak vysoký beton je. Do toho vykopaného pásu se potom musí dát hrubý štěrk a udusat. Na hrubý štěrk se dává "vyrovnávací"vrstva štěrku jemného podle kterého si zajistíte buďto rovinu nebo v lepším případě lehký spád směrem od domu do trávníku. Na to se potom pokládá dlažba skládáním vedle sebe. Výsledek se ještě zapískovává. Buďto pískem nebo struskou. To se posype dlažba struskou a pometlem se rozmetává do spár dlažby abydlažba lépe držela na svém místě. Potom se opět udusá a znovu zapískuje.
Není to uplně jednoduché a vzhledem k tomu, že by jste chtěl zámkovku zasvakáat bude lepší si na to pozvat odborníka.
Je potom možnost stávající beton rozbít a udělat beton nový, který se potom natře různýma voděodolnýma nátěrama. Můžou být i tónované.
doplněno 10.04.13 19:44: Stručný návod
Je to chodník u baráku... takže otázka č. 1 je izolace proti vodě. Ten současný beton je popraskaný, t.zn. že už přes něj může prosakovat voda a vlhnout zdivo.
Nápad s dlažbou je dobrý. Jen si musíte uvědomit, že pokud nemáte svislou izolaci zdiva, tak přes zámkovou dlažbu bude voda bez překážek vsakovat a škodit. Takže možná lepší by bylo odkopat, oddrenážovat, vložit svislou izolaci, zasypat a položit zámkovou dlažbu. Druhá možnost by mohla být rozbít beton, položit kvalitní nový s vodorovnou izolací a potom na beton zámkovou dlažbu přilepit.
pokud to umožnujou podmínky kupte kamenej prach ,dejte obruby a zámkouvku položte na tenhle beton,doma to mám také tak a nemusel jsem nic kopat,položeno v mírném spádu od domu,jezdím tam jen osobákem a drží to .tady ve stavebninách to udělali také tak ,položili to na starý vydrolený betonový dvůr,a kamin po tom vesele jezdí a nic to nedělá a dal tam jen 6cm,já mam 4cm a vrstva prachu je minimální jen pro dorovnání
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.