Nejste přihlášen/a.
V listopadu jsme se přestěhovali do starého domu, který je sice po jakési rekonstrukci před zhruba deseti lety, ale rok dva v něm před tím nikdo nebydlel. Plánovali jsme nějako bourací práce, ke kterým jsme se dostali až nyní, takže máme hromady věcí stále nastěhované ve sklepě. Ten je studený a vlhký, takže když teď občas jdu pro něco a zanořím se do krabic, tahám různě věci pokryté plísní - boty, dětské přilby na kolo, polštářky, dokumenty. Jsou to i věci, které prostě nedám do pračky nebo se nedají postříkat savem (viz helma, kterou budou mít děti na hlavě). Něco oželím, ale je tam řada věcí, které se mi neche vyhazovat. Poradíte mi co s tím? Jít na to s vodou, chemií, vyhodit na vzduch a počkat, jestli to zmizí a vytáhne sluníčko? .. co papíry? co plasty, boty? jsem z toho trochu zoufalá..
Zdravím,
samozřejmě najít původ plísně a podobně...
Po babičce jsem měla takové to staré horské slunce, brýle a chvilku se opalovalo--tak to by pomohlo možná na plíseň, ale nesmíte se tam u toho zdržovat-takže jestli ho seženete, tak to zkuste.
A něco málo z netu o tom
viz link
Výbojky nebo zářivky bez vrstvy luminoforu nebo černé baňky se používají k desinfekci ve zdravotnictví a farmaceutickém průmyslu. Zde se ovšem v době provozu nesmí nikdo vyskytovat v dosahu zářiče.
Mimo desinfekce lze toto zařízení použít na likvidaci plísní.
Co jde, tak omýt nebo vyprat a především sušit, sušit a ještě jednou sušit. Poté nedávat zpět do vlhka, spóry plísně např. z papíru nikdy nedostanete a plíseň by se objevila okamžitě znovu. Máme také starý dům a na jaře a v létě je to s plísní ještě horší než přes zimu, protože se zvedne teplota a zplesnivý i pytle od brambor. Se Savem také opatrně, jednou jsem s ním postříkal plastové nádobí a na povrchu plastu se udělaly puchýře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.