Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz , jak by měla vypadat správná skladba stropu, když nosníky(trámy) budou ocelové I 180mm vysoké, mám v plánu mezi íčka vyskládat fošny tl. 50mm, pak polistyren 100cm na íčka položit kary sítě tl. 6 oko 10x10 , a 100mm betonu, nevím jestli íčka svářet se sítěma a jestli je celková skladba dobře, za rady předem děkuji.
Podle me to neni spatna skladba. Ale otazka je, co je za mistnost pod stropem a co nad stropem. Pokud nad tim nic neni, a dole se topi, vyskladal bych polstyrenu klidne 200mm tak, aby byla i na Ickama nejaka vrstva. A beton az nad to. JInak Icka budou tepelnym mostem.
Muso byt traverzy tak vysoke?
Pamatujte
1/ že podlaha má tu nosnost, jakou nosnost má její nejslabší místo. A to budou fošny.
2/ Když do I180 vložíte 5 cm silnou fošnu a na něj 100mm polystyrenu, zbývá po horní hranu íčka asi 20 mm. Když přidáte 100 mm betonu, pak vám beton vytvoří deku 80 mm nad povrch íčka.
*
Samozřejmě místo hurdisek můžete nařezat a naskládat fošny o tloušťce 5 cm, když jim trochu obrousíte koncové hrany aby na íčku dobře ležely. Pásnice íček bývají v úkosu. Ale také pracujte s tím vědomím, že dobrá hurdiska vydrží na věčné časy, prkno ne. Dobře usazená hurdiska unese bez problému několik set kilogramů, u pěticentimetrového prkna bych si tím nebyl jistý. Chtělo by to také fošny pořádně zakonzervovat a zaizolovat proti vlhkosti. Jasná věc, že hlavně ty nad koupelnou. Sítě možná nejsou nutné. Používají se spíše pro zatíženou podlahu, například když dům stojí ve svahu a někdo má garáž v prvním poschodí, ale klidně je tam dejte a k íčkům přibodujte. Nic nepokazíte.
Mnoho zdaru.
Dovolim si nesouhlasit. Kari sit a beton budou nahore, takze vahu bude prenaset beton prez kari site na traverzy (pokud budou zalite betonem). Site bude davat az nad Icka.
Neni duvod, proc by forny meli odejit. Jsou sice nachylnejsi na ruzne plisne a nevydrzi jako hurdiska, ale drevene stropy nejsou problem. Ve starych baracich byly tez drevene a za 200 let s ejim nic nestalo. Myslim treba v kuchyni, kde se varilo pro dobytek, tudiz tam byla vlhkost skoro vetsi nez v dnesni koupelne.
? Promiňte, ale s čím nesouhlasíte? Já bych řekl, že jste potvrdil všechno, co jsem napsal. Osobně bych do stropu dal hurdisky hlavně pro tu jistotu, že takový strop tu bude mnohem déle, než já. A pak už ho bude opravovat někdo jiný.
Přikláním se k figurkovi.Nosnost hurdiskových stropů je rozhodně větší,jako u fošen.Kromě toho prkna podléhají dilatacím(vlhko,teplo).Na hurdisky je jen nutno nejprve dát dělicí vrstvu(polystyren,minerální vatu a teprve potom karisíť a beton.Karisíť musí být položena na distanční podložky 1 cm.Bude v desce položena i cm nad tou dělicí vrstvou.
JABRAKA
No já jsem tam chtěl původně dát pzd desky, ale nelíbí se mi že jsou těžký a já nechci zbytečně zatěžovat základy. Barák je na bažině a už takle dost praská a každé kilo navíc se mi nelíbí a i práce s fošnama mi příde jednodušší a můžu si zvolit jakoukoliv délku, k hurdiskám nemám důvěru mám je ve vedlejší místnosti a strop je popraskanej(asi se trochu rozjel),tak jsem se rozhod pod každou řadu hurdisek dát dva trámky 14x10 pro jistotu, mezi trámky dám izolaci,parotěsku a udělám sádráč.
nechcete raději dát přes I profily trapézový plech (výška vlny 30 mm), přivařit je k profilům přes podložku a na to udělat betonovou mazaninu tl. 60 (90) mm. Řezat se s fošnami a vkládat je tam bude pracné. Plech dáte v kuse a na něj pak beton. Mezi I profily pak nacpat vatu a ze spodní strany SDK podhled.
No trapézovej plech zní dobře a bude 30 mm výška dost a jaká síla a profil plechu, jak hodně dát přez sebe a přez jakou podložku přivářet a proč přez podložku? Děkuji.
tento způsob se běžně používá. Záleží jaké máte osové vzdálenosti nosníků, typuji kolem 1m. Vlna 30 mm by měla stačit, to vše vám řekne statik včetně vyztužení betonové desky nad trapézem. Je to rychlé. Přes podložku se to dělá tak, že ji zkrátka položíte na trapéz v místě nosníku a provaříte plech. Podložka tam funguje jak podložka když používáte šroub s podložkou, akorát tady to v místě díry v podložce provaříte. Plechy přeložíte přes jednu vlnu a délkově podle osových vzdáleností nosníků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.