Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava sleníkové podezdívky

Od: marimak odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny! Mám na zahradě starou podezdívku ke sleníku a chci ji opravit. Původní omítka je z betonové mazaniny a skoro celá opadaná. Odkopal jsem hlínu ze všech stran a chci ji nějak omítnout a srovnat vršek. Podezdívka nebude už použitá jako skleník. Co mám použít? Napadlo mě lepidlo, které se používá místo malty.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Pokus se nalepit na beton Cetriss desky.Odolávají povětrnosti a snášejí i vlhko.

JABRAKA

marimak
hodnocení

Děkuji za radu. Dostal jsem jestě jednu a pravděpodobně použiju jejich kombinaci.

syfino
hodnocení

0x

Zdravím,

Za předpokladu, že zídka není příliš zvětralá, popř. se nekýve apod., lze použít lepidlo místo omítky. Doporučoval bych flexibilní alespoň flexibilní, lépe zvládá rozdíly teplot. Před natáhnutím lepidla musíte zeď očitstit: kusy cihel, staré omítky co nedrží musí pryč.

Před aplikací lepidla doporučuji použít penetraci na zpevnění a sjednocení savosti povrchu, pokud je zídka hodně zvětralá, použíjte raději penetraci hloubkovou - je přirozeně o něco dražší. Na škodu také není použití síťoviny (perlinka) pro celkové zpevnění zídky. V tomto případě se nanese vrstva lepidla, vloží se pásy perlinky, které se překrývají cca o 10cm, následuje další vrstva. Jelikož předpokládám, že zídka není ideálně rovná, doporučuji natahovat lepidlo ocelovým hladítkem a nerovnosti vyrovnat větším množstvím naneseného lepidla. Je možné použít také zubového hladítka s 8-10mm zuby ("hřebenu"), ale stěna by měla být rovná. Důležité je také po zaschnutí lepidla aplikovat nějaký venkovní štuk. Není nutnostní, ale lepidlo jako takové nemusí být příliš trvanlivou záležitostí.

Ještě bych měl zmínit, že lze samozřejmě použít omítnutí maltou. Vršek zídky zašalujte prkny a buďto použijte také lepidlo, nebo maltu.

Přeji hezký den...

marimak
hodnocení

Děkuji za radu! Je to přesně, co jsem potřeboval!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]