Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základ plotu z cihel?

Od: stanley110* odpovědí: 2 změna:

Dobré odpoledne,

Mám v plánu místo starého plotu vystavět plotovou zeď s vjezdem.Vzhledem k tomu,že mám dostatek klasických cihel,chtěl bych se zeptat,jaké postupy pro stavbu této zdi se základem už z cihel,který by se odizoloval,tak jak se dřív stavěli domy. Jakou hloubku zvolit,jakej podklad atd? Jsem v podstatě "samouk",tak bych byl rád za rady a postřehy.

Za reakce a odpovědi předem děkuji a přeji hezký zbytek dne. Štrach St. Rajhrad

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

0x

Dávat ty cihly do země je škoda. Základ bych udělal z betonu do hloubky 80 cm, aby vyčníval nad zem 10 až 20 cm. Na něj izolační pás IPA, a teprve na to bych zdil zeď. Z betonu mohou třeba co dva metry vyčnívat ROXORY, které se při vyzdívce zazdí, možností 100+ 1.

hodnocení

0x

Základ z cihel bych také nedělal. Pokud budete chtít "nesmrtelnost" základů a pečlivý postup, dá Vám izolace dost práce a odčerpá dost peněz. Pokud cihly nevyužijete jinak, zkuste je třeba nabídnout někomu výměnou např. za stavební kámen či jiný materiál, který do základů patří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]