Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srovnat beton na zahradě?

Od: matt* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

na zahradě byl sklep do země, nyní je tam tedy zabetonovany povrch zároveň s trávou o rozměrech asi 3,80 x 4,90.

Povrch je místy popraskaný, a ne zcela rovný. To že není úplně rovný by až tak nevadilo, spíše bychom chtěli,

aby byl povrch jednolitý, nepopraskaný, aby se dal pěkně zametat. Dlažbu dávat nechceme.

Přes léto tam máme jen plastové židle a stůl. Čím navrhujete povrch předělat, aby byl nepopraskaný a a jednolitý,

v rámci možností trochu rovný?

Někdo nám navrhoval, abychom koupili mrazuvzdorné lepidlo a přegletovali, někdo zas abychom to celé zašanovali

a vylili betonem. U betonu by to bylo asi nákladnější, a u lepidla nevím, přijde mi to "nefungující" ale nejsem z oboru,

takže nevím. Prosím o návrhy a rady. Investice samozřejmě co nejnižší...do zahrady jako celku jsme už investovali

/pro nás/ docela dost.

Předem děkuji!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Matt, dobrý den.

Vše je o penězích. Každý odborník Vám řekne, že starý beton se nespojí s novým betonem. Proto bych nedoporučoval vyrovnávat betonem. (jedině snad dlaždice z betonu, či zámkovou dlažbu, ale to jste zamítl.)

Mám odzkoušeno a můžu ukázat v Pardubicích kvalitu. V září 2011 se beton vyspravil hmotou : EMACO FAST FIBRE, pytle po 25 kg, cena byla 1100Kč za pytel. Stále po tom jezdí spoustu osobáků a několik náklaďáků denně.

jak říkám, vše je o penězích...

mowla*
hodnocení

1x

Zřejmě je povrch poškozený mrazem. Celé ´posezení´ bych opravdu překryl další vrstvou betonu (stávající povrch očistit od prachu, písku a uvolněných částí), na cementu nešetřit - a po vyzrání a vyschnutí bych nový povrch ošetřil nějakým nátěrem proti nasákání vody (vlhký beton by v zimě opět mrazem popraskal) - např. vodním sklem nebo nátěrem typu Eternal.

kjanik112*
hodnocení

1x

Zdánlivě snadný úkol, ale profík ví, že to není tak jednoduché, má-li to být kvalitně udělané, s životností na desítky let. Měl jsem případy, kdy zákazník na to chtěl dát 6 cm betonu se silnou hustou KRI sítí. Nevěřil jsem tomu, spodní beton nebyl v terénu důkladně založený. Předem jsem upozornil, že přes použitou síť to po první zimě vypraská, ale on tomu věřil. No udělal jsem mu to, "za peníze v Praze dům", ale taková práce netěší. Bohužel po zimě to bylo značně vypraskané, uznal, že si to zavinil sám. Beton ne, takže co s Vámi. Nakupte betonové dlaždice 60X 60 cm -síly 4 cm, (nebo podobné) a udělejte rám z vinglů 40X 40 tak aby šly do něj dlaždice položit při spáře 3 mm. Tento vinglový rám se položí 5 cm nad beton, do země se zatlučou oc, trubky, a rám se knim ve vodorovná (nebo v mírně skloněné ) poloze přivaří. Pak se to podsype pískem a gumovou paličkou se dlaždice do rámu usadí. Případné zvlnění po zimě se snadno opraví. Takové dílo tu bude ještě, až my tu nebudeme. Zná-li někdo z kolegů levnější způsob, rád se poučím.

doplněno 09.04.13 22:15:

Tím neříkám, že kolega Movla radí špatně. Nechci strašit, třeba to nevypraská, záleží, jak je ten beton založený.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jak již bylo uvedeno, zdá se to být jednoduše řešitelné, ale je to problém. Ale, jenom k tomu dalšímu betonu. Máme na zahradě také betonovou plochu, která časem popraskala. Byla tam udělána další vrstva betonu a popraskala za pár let. Teď tam máme třetí vrstvu betonu a je to v pohodě. Drží to už asi 20 let. Takže ten beton je loterie a při dnešní kvalitě cementu to nemusí dlouho vydržet. Ale, pokud je to dobře hladké, tak se zametá parádně. Jinak, soused má venku již řadu let na betonu staré lino a zatím to z dálky vypadá dobře (je to ale menší plocha). Zdravím!

matt*
hodnocení

Všem moc děkuji za rady. Nakonec asi zvolime rady posledniho příspěvku. Díky moc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]