Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SDK podhled na sbíjené vazníky

Od: fried odpovědí: 2 změna:

Ahoj všichni,

mám na vás takovou prosbu. Jedná se o rodinný dům, který je zastřešen sbíjenými vazníky v osové vzdálenosti 1,2 m. Teď řešíme sádrokartonový podhled s požární odolností 15 minut a problém nastal s podkonstrukcí na sádrokarton. Vzdálenost vazníků 1,2 m je asi trochu problém. Řešili jste někdy takovou konstrukci, napadá vás nějaké řešení?

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

friedeli, já nevidím žádný problém, snad jen že neznáte tecnický list. Zkuste se podívat na strop D112 a detaily.

Možná že jsem neporozuměl otázce.

první odkaz. z vyhledavače..

knauf.cz/... koukněte na D11

sdk-rady.wz.cz/...

doplněno 09.04.13 15:22:

když se podíváte na obyčejný GKB 12,5 mm, tak jakou má osovou vzdálenost?

Když budete chtít postup dodržet dle postupu, tak dejte mezi vazníky výztuhu za velké peníze, abyste splnit co se po Vás chce. Osobně bych navrhoval, abyste zkusil na modelu, jak to hodně unese...

Pak je ještě hot linka, kde Vám technik poradí. Ten strop nespadne!

fried
hodnocení

porozumněl jste správně, ale právě u konstrukce D112 nastává problém, jelikož požární katalog udává max rozteče upevňovacích prvků příp. závěsů 900 mm, rozteč hlavních profilů 800 mm a rozteč montážních profilů 500 mm. No a my máme osovou vzdálenost vazníků 1200 mm. Nastává problém se zavešením, to prostě nejde dodržet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]