Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šmouhy na stěně

Od: joseff* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, prosím o radu.Vymaloval jsem pokoj červenou barvou a na stěně jsou šmouhy, nebo-li kocoury.Jsem z toho zoufalý.Pokoj jsem maloval 2 x .Poraďte prosím co s tím dělat, nebo jestli existuje nějaká technika pomoci dekoračního válečku.Nevím,ja se šmouh zbavit.Mockrát všem děkuji za rady a tipy.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaltopic*
hodnocení

2x

Malování v barvě se buď umí (daří) a nebo neumí (nedaří ). Takže buď to člověk vymaluje a nebo by na to měl najmout odborníka. Nic mezi tím není. To vím z vlastní zkušenosti ...

joseff*
hodnocení

Děkuji za odpověd.Máte pravdu a u mne to je bohužel to, že to neumím.Ale co dál s tím?Uvažuji, že bych na stěnu dal váleček, nebo nějakou dekoraci.Můžete mi prosím někdo poradit?

Bílý váleček by na té červené stěně vypadal moc dobře. Měla to moje babička. Ale u vás ne! ;) Barvu jste si koupil červenou nebo jste míchal? Tam může být zakopaný pes. Kupovaná finální barva šmouhy nedělá. Alespoň ne většinou. *hej*Ještě jednou přetřít?

joseff*
hodnocení

Barvu jsem koupil HET creative červenou.Zdi jsem natíral 2 x.Myslíte, že bych měl zdi vymalovat ještě potřetí a barvu více naředit, než je psáno.barva je hustá.

mowla*

Nech zdi pořádně vyschnout - mnohdy se zdá, že jde o fleky, ale jen není barva dobře uschlá.

Pokud jde opravdu o fleky rozdílné barevnosti, pomůže třetí nátěr - co nejrovnoměrnější (mimochodem, líčil´s štětkou a nebo válečkem - a jakou/ým?).

Barvu bych rozhodně neředil, zředění dokáže změnit odstín a byl bys na tom ještě hůř.

doplněno 06.05.13 17:05:

Čím kratší chlup válečku, tím je při malování ´háklivější´ na nestejnoměrné množství barvy (je potřeba namáčet častěji a udržovat ´průměrné´ množství nanášené barvy a stejnoměrnou sílu tlaku na váleček - zejména na savém podkladu) - já obvykle maluju fasádním válečkem (dlouhý a hustý vlas), možná spotřebuju o něco víc barvy, ale nemám problémy s nestejnoměrným nanášením barvy.

A než nyní měnit barvu na šedou a poté opět malovat červeně budou lepší ještě i dvě další vrstvy červené - přesto bych ještě počkal a nechal stávající vrstvy schnout (klidně i několik dnů - aspoň tady je nyní pod mrakem a vlhko).

joseff*
hodnocení

Maloval jsem válečkem s krátkým chlupem.Četl jsem, že pod červenou se má dát šedý podklad.Myslíte,že bych ho měl dát?Nebo mám raději koupit další barvu a natřít ještě tak 2x.

jabraka*

Při malování válečkem natírej jedním směrem a hned tu plochu ještě křížem.

JABRAKA

hodnocení

0x

A jaká odstín? Osobně jsem zjistil,že nejlepší jsou odstíny žluté a červené spíše oranžové,nejhorší jsou asi modrá,zelená.Ale taky záleží na sytosti odstínu a zkušenosti!

hodnocení

0x

Na malování není žádná věda. Já se držím dvou zásad.

1. první nátěr štětkou z kvalitních koňských žíní ( koupíte i v Globusu )

2. další nátěr provádím válečkem.

Je třeba po chvílích promíchavat kyblík s barvou, protože barva sedá ke dnu a pak máte šmouhy na stěně. Nátěr na stěně válečkem dobře rozválejte, protože pokud bude na stěně silná vrstva barvy, začne se lepit na váleček. To vám potom nezbude nic jiného než nátěr špachtlí odstranit.

hodnocení

0x

Ještě mě napadlo, nebylo by dobré, zastavit se v prodejně, kde jste barvu koupil a prodavači své problémy popsat. V barvách prodávají lidé, kteří tomu fakt rozumí. A znají problémy každé značky. Já tyhle zkušenosti mám. Prodiskutujte to s odborníkem. ;) Někdy se něco zchumelí a při první chybě se to komplikuje a vypadá to, že to nemá řešení. Je to pak na mrtvici. Cítím s vámi. ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud použiješ kvalitní namíchanou barvu(HET),není problém v usazování pigmentu.Spíše bych usuzoval na nesprávnou úpravu podkladu.(penetraci).Zásadně musíš začít řidší barvou,po úplném zaschnutí použít druhý nátěr.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]