Nejste přihlášen/a.
Ten jeden šuplík drhne nebo je už nadoraz a stále vyčuhuje ven? Pak budeš muset ty kolejničky ve skříni posunout dozadu nebo ty na šuplíku více dopředu.
jeden nejde vůbec zasunout, protže naráží čelem do vrchní desky
a ty ostaní jsou celkem nakřivo , škvíry nejsou podelně stejné ale na jedné straně je cca 3mm a na druhé 5mm
Zkrátka podle předvrtaných dírek jsou ty šuplíky úplně zmetky.
Stačí jen nanovo všechny výsuvy vymontovat a znovu převrtat, ale na 4 šuplíky by bylo lepší asi nějakou šablonu.
Je mi jasné že musím změřit vnitřní prostor kde budou šuplíky a taky výšku kastlíků + čelo šuplíků taky aby byla mezi něma nějaká mezera a dělat to vše podle metru no nevím![]()
Na netu jsem našel pouze šablonu na navrtání výsuvů, ale výpočet/měřítko na rozteč výsuvů ne ![]()
Chápu, že pro kutila je takový problém výzva. Pokud jsi ale montoval správně do výrobcem předvrtaných děr a nesedí to, takl bych to reklamoval.
, no taky jsem nad tím uvažoval, vytáhnout všecky věci celé rozebrat, sehnat dodávku a odvézt to zpět do prodejny, to sa mi malinko prodraž! a to se NEVYPLATÍ
ono to opravit půjde, to jo, ale nejideálnější by bylo nějaká ta šablona, měl jsem jen doatz zda někdo neví o nějakém tipu nebo odkazu na tento problém
no nic asi to vypadá ne ten metr
ach jo! ![]()
Volil bych cestu pečlivého prostudování návodu a ověření si, zda byl dodržen ve všech bodech. Ověřte, zda jste opravdu správně upevnil vodící lišty do nitra korpusu i na strany zásuvek. Když jsem před pár lety doma montoval kuchyňskou linku, setkal jsem se právě s tímto problémem také. Tehdy jsem dokázal prohodit pravě vodící lišty a ačkoliv vše také fungovalo, všechna šuplata byla tím pádem o centimetr výš...
No, co k tomu tedy dodat. Jste přesvědčen, že je chyba ve výrobku? Reklamujte jej. Není třeba si objednávat dodávku a stěhovat za své peníze. Prokážete-li nedostatek na straně výrobce, je vítězství na vaší straně. Ale hlavně nikam nic nevrtejte, pak už by nebyla šance na nějaké dohady.
IMHO - mám dojem, že nějak s radostí přinášíte témata k diskuzím. Zkuste něco originálnějšího. Nelze věřit tomu, že máte tolik problémů z čímkoliv, nač sáhnete... pokud ano, obdivuji vás a současně se omlouvám. ![]()
Já na to nějak neumím slušně odpovědět... ![]()
Tedy ano... je tu proto (poradna) , aby pomohla. Rychle pomohla. Ale je těžké ji ubránit před množstvím často hloupých a zbytečných dotazů, a stejně tak hloupých a zbytečných odpovědí... ![]()
no
jestli je hloupý dotaz to že jsem chtěl poradit od vás tady na poradně , jak namontovat šuplíky?
a mně samotného by taky stejně zajímalo jak při výrobě např. komody, nejlépe rozměřit třeba ty "moje slavné" šuplíky
P.S. kde jinde by mohli poradit na netu, když né tady
.
v potravinách asi těžko ![]()
Pane, prosím vás, a to velmi důrazně. Chcete-li v něčem pomoci (např. v rozměření šuplíků), zadejte dotaz tak, aby mu bylo možné na jeho úrovni odpovědět. Chcete-li dokonalou odpověď, položte dokonalou otázku!
Mám navíc dojem, že právě v potravinářské prodejně by mohla být hmatatelná odpověď na váš dotaz. Nechcete se mrknout do šuplíků v jejich pultech?
nevím v čem byla otázka špatně položena
myslím že by to kdekdo pochopil na co byl dotaz směrován, ale vy jste asi nepochopil
no nevadí, snad příště ![]()
Rozměřit šuplíky není až takový problém jak vypadá. Předpokládám, že máš na korpusu šuplete už i přimontován předek šuplete a výsuvy. Polož si všechny šuplata na bok tak jak budou v skříni nad sebou, nech mezi předky nějakou inteligentní mezeru, většinou vyhovují 3 mm, ale u těhle montovanejch stavebnic bývá víc, bude lepší když si to doměříš. Pěkně si to srovnej a můžeš oměřit kolik je mezi výsuvy. To pak přemaluješ do korpusu skříně a je to. Jenom bacha jak jsou šuplata vymyšlený, jestli zajíždí mezi strany korpusu, nebo na strany. To samý i dole a nahoře. Většinou se šuplata dělají, že jsou takzvaně "navrch" a pak musíš u spodního šuplete odečíst sílu dna a výsuvy dávat zároveň s přední hranou korpusu. Protože změříš u spodního šuplete kolik je výsuv od spodního okraje předku a předek jde přes dno skříně a výsuv v korpusu měříš ode dna. Jinak normálně se výsuvy do korpusu montují ještě před sražením korpusu, je to pohodlnější a nemusíš se kroutit někde v bedně kde je málo místa, tma a vůbec to je pak celý na levačku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.