Nejste přihlášen/a.
Ten jeden šuplík drhne nebo je už nadoraz a stále vyčuhuje ven? Pak budeš muset ty kolejničky ve skříni posunout dozadu nebo ty na šuplíku více dopředu.
jeden nejde vůbec zasunout, protže naráží čelem do vrchní desky
a ty ostaní jsou celkem nakřivo , škvíry nejsou podelně stejné ale na jedné straně je cca 3mm a na druhé 5mm
Zkrátka podle předvrtaných dírek jsou ty šuplíky úplně zmetky.
Stačí jen nanovo všechny výsuvy vymontovat a znovu převrtat, ale na 4 šuplíky by bylo lepší asi nějakou šablonu.
Je mi jasné že musím změřit vnitřní prostor kde budou šuplíky a taky výšku kastlíků + čelo šuplíků taky aby byla mezi něma nějaká mezera a dělat to vše podle metru no nevím
Na netu jsem našel pouze šablonu na navrtání výsuvů, ale výpočet/měřítko na rozteč výsuvů ne
Chápu, že pro kutila je takový problém výzva. Pokud jsi ale montoval správně do výrobcem předvrtaných děr a nesedí to, takl bych to reklamoval.
, no taky jsem nad tím uvažoval, vytáhnout všecky věci celé rozebrat, sehnat dodávku a odvézt to zpět do prodejny, to sa mi malinko prodraž! a to se NEVYPLATÍ
ono to opravit půjde, to jo, ale nejideálnější by bylo nějaká ta šablona, měl jsem jen doatz zda někdo neví o nějakém tipu nebo odkazu na tento problém
no nic asi to vypadá ne ten metr
ach jo!
Volil bych cestu pečlivého prostudování návodu a ověření si, zda byl dodržen ve všech bodech. Ověřte, zda jste opravdu správně upevnil vodící lišty do nitra korpusu i na strany zásuvek. Když jsem před pár lety doma montoval kuchyňskou linku, setkal jsem se právě s tímto problémem také. Tehdy jsem dokázal prohodit pravě vodící lišty a ačkoliv vše také fungovalo, všechna šuplata byla tím pádem o centimetr výš...
No, co k tomu tedy dodat. Jste přesvědčen, že je chyba ve výrobku? Reklamujte jej. Není třeba si objednávat dodávku a stěhovat za své peníze. Prokážete-li nedostatek na straně výrobce, je vítězství na vaší straně. Ale hlavně nikam nic nevrtejte, pak už by nebyla šance na nějaké dohady.
IMHO - mám dojem, že nějak s radostí přinášíte témata k diskuzím. Zkuste něco originálnějšího. Nelze věřit tomu, že máte tolik problémů z čímkoliv, nač sáhnete... pokud ano, obdivuji vás a současně se omlouvám.
Já na to nějak neumím slušně odpovědět...
Tedy ano... je tu proto (poradna) , aby pomohla. Rychle pomohla. Ale je těžké ji ubránit před množstvím často hloupých a zbytečných dotazů, a stejně tak hloupých a zbytečných odpovědí...
no jestli je hloupý dotaz to že jsem chtěl poradit od vás tady na poradně , jak namontovat šuplíky?
a mně samotného by taky stejně zajímalo jak při výrobě např. komody, nejlépe rozměřit třeba ty "moje slavné" šuplíky
P.S. kde jinde by mohli poradit na netu, když né tady.
v potravinách asi těžko
Pane, prosím vás, a to velmi důrazně. Chcete-li v něčem pomoci (např. v rozměření šuplíků), zadejte dotaz tak, aby mu bylo možné na jeho úrovni odpovědět. Chcete-li dokonalou odpověď, položte dokonalou otázku!
Mám navíc dojem, že právě v potravinářské prodejně by mohla být hmatatelná odpověď na váš dotaz. Nechcete se mrknout do šuplíků v jejich pultech?
nevím v čem byla otázka špatně položena
myslím že by to kdekdo pochopil na co byl dotaz směrován, ale vy jste asi nepochopil
no nevadí, snad příště
Rozměřit šuplíky není až takový problém jak vypadá. Předpokládám, že máš na korpusu šuplete už i přimontován předek šuplete a výsuvy. Polož si všechny šuplata na bok tak jak budou v skříni nad sebou, nech mezi předky nějakou inteligentní mezeru, většinou vyhovují 3 mm, ale u těhle montovanejch stavebnic bývá víc, bude lepší když si to doměříš. Pěkně si to srovnej a můžeš oměřit kolik je mezi výsuvy. To pak přemaluješ do korpusu skříně a je to. Jenom bacha jak jsou šuplata vymyšlený, jestli zajíždí mezi strany korpusu, nebo na strany. To samý i dole a nahoře. Většinou se šuplata dělají, že jsou takzvaně "navrch" a pak musíš u spodního šuplete odečíst sílu dna a výsuvy dávat zároveň s přední hranou korpusu. Protože změříš u spodního šuplete kolik je výsuv od spodního okraje předku a předek jde přes dno skříně a výsuv v korpusu měříš ode dna. Jinak normálně se výsuvy do korpusu montují ještě před sražením korpusu, je to pohodlnější a nemusíš se kroutit někde v bedně kde je málo místa, tma a vůbec to je pak celý na levačku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.