Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž šuplíků do skříně/ rozteč mezi výsuvy

Od: kubinec® odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, prosím vás dají se někde zjistit/vypočítat jaké by měly být rozteče mezi kolejničkami, při montování šuplíku do skříně. Koupil jsem si nábytek(DEMONT) a po vcelku úspěšném smontování šuplíky "nesedí" *nevi*. Zkoušel jsem je mezi sebou popřehazovat a "nesedí " Stále jeden šuplík nejde celý zasunout. Od výrobce tam byly v korpusu předvrtané díry, ale zřejmě špatně. děkuji za rady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten jeden šuplík drhne nebo je už nadoraz a stále vyčuhuje ven? Pak budeš muset ty kolejničky ve skříni posunout dozadu nebo ty na šuplíku více dopředu.

hodnocení

jeden nejde vůbec zasunout, protže naráží čelem do vrchní desky

a ty ostaní jsou celkem nakřivo , škvíry nejsou podelně stejné ale na jedné straně je cca 3mm a na druhé 5mm

Zkrátka podle předvrtaných dírek jsou ty šuplíky úplně zmetky.

Stačí jen nanovo všechny výsuvy vymontovat a znovu převrtat, ale na 4 šuplíky by bylo lepší asi nějakou šablonu.

Je mi jasné že musím změřit vnitřní prostor kde budou šuplíky a taky výšku kastlíků + čelo šuplíků taky aby byla mezi něma nějaká mezera a dělat to vše podle metru no nevím*nevi*

Na netu jsem našel pouze šablonu na navrtání výsuvů, ale výpočet/měřítko na rozteč výsuvů ne :(

Šablonu nepotřebuješ, posloží ti zcela ten díl výsuvu, který dávaš do skříňky. Stačí správně naměřit montážní výšku a hloubku. Trocha matematiky a je to hotové. Navíc výsuvů je spousta, takže nějaká šablona ti stejně nepomůže, nemusí pasovat na tvůj kus.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Chápu, že pro kutila je takový problém výzva. Pokud jsi ale montoval správně do výrobcem předvrtaných děr a nesedí to, takl bych to reklamoval.

hodnocení

*bzum*, no taky jsem nad tím uvažoval, vytáhnout všecky věci celé rozebrat, sehnat dodávku a odvézt to zpět do prodejny, to sa mi malinko prodraž! a to se NEVYPLATÍ

ono to opravit půjde, to jo, ale nejideálnější by bylo nějaká ta šablona, měl jsem jen doatz zda někdo neví o nějakém tipu nebo odkazu na tento problém

no nic asi to vypadá ne ten metr

ach jo! :(

jabraka*

Kubo,asi podle názvu"DEMONT" je nábytek určen k demontáži,nikoliv k smontování.

Také bych ti doporučil se obrátit neprodleně na obchod,kdes to koupil a požádal o výměnu nebo účast montéra.

JABRAKA

hodnocení

0x

Volil bych cestu pečlivého prostudování návodu a ověření si, zda byl dodržen ve všech bodech. Ověřte, zda jste opravdu správně upevnil vodící lišty do nitra korpusu i na strany zásuvek. Když jsem před pár lety doma montoval kuchyňskou linku, setkal jsem se právě s tímto problémem také. Tehdy jsem dokázal prohodit pravě vodící lišty a ačkoliv vše také fungovalo, všechna šuplata byla tím pádem o centimetr výš...

hodnocení

vše podle návodu, a jinak by to ani nepasovalo, fakt

No, co k tomu tedy dodat. Jste přesvědčen, že je chyba ve výrobku? Reklamujte jej. Není třeba si objednávat dodávku a stěhovat za své peníze. Prokážete-li nedostatek na straně výrobce, je vítězství na vaší straně. Ale hlavně nikam nic nevrtejte, pak už by nebyla šance na nějaké dohady.
IMHO - mám dojem, že nějak s radostí přinášíte témata k diskuzím. Zkuste něco originálnějšího. Nelze věřit tomu, že máte tolik problémů z čímkoliv, nač sáhnete... pokud ano, obdivuji vás a současně se omlouvám. *plac*

hodnocení

*hi*, no kdyby bylo vše a vždy OK, tak nač by byla PORADNA, no né? ;)

Já na to nějak neumím slušně odpovědět... *nevi*

Tedy ano... je tu proto (poradna) , aby pomohla. Rychle pomohla. Ale je těžké ji ubránit před množstvím často hloupých a zbytečných dotazů, a stejně tak hloupých a zbytečných odpovědí... *zed*

hodnocení

no *nevi* jestli je hloupý dotaz to že jsem chtěl poradit od vás tady na poradně , jak namontovat šuplíky?

a mně samotného by taky stejně zajímalo jak při výrobě např. komody, nejlépe rozměřit třeba ty "moje slavné" šuplíky

P.S. kde jinde by mohli poradit na netu, když né tady*nevi*.

v potravinách asi těžko *smich*

Pane, prosím vás, a to velmi důrazně. Chcete-li v něčem pomoci (např. v rozměření šuplíků), zadejte dotaz tak, aby mu bylo možné na jeho úrovni odpovědět. Chcete-li dokonalou odpověď, položte dokonalou otázku!
Mám navíc dojem, že právě v potravinářské prodejně by mohla být hmatatelná odpověď na váš dotaz. Nechcete se mrknout do šuplíků v jejich pultech?

hodnocení

nevím v čem byla otázka špatně položena

myslím že by to kdekdo pochopil na co byl dotaz směrován, ale vy jste asi nepochopil

no nevadí, snad příště *nevi*

Rozměřit šuplíky není až takový problém jak vypadá. Předpokládám, že máš na korpusu šuplete už i přimontován předek šuplete a výsuvy. Polož si všechny šuplata na bok tak jak budou v skříni nad sebou, nech mezi předky nějakou inteligentní mezeru, většinou vyhovují 3 mm, ale u těhle montovanejch stavebnic bývá víc, bude lepší když si to doměříš. Pěkně si to srovnej a můžeš oměřit kolik je mezi výsuvy. To pak přemaluješ do korpusu skříně a je to. Jenom bacha jak jsou šuplata vymyšlený, jestli zajíždí mezi strany korpusu, nebo na strany. To samý i dole a nahoře. Většinou se šuplata dělají, že jsou takzvaně "navrch" a pak musíš u spodního šuplete odečíst sílu dna a výsuvy dávat zároveň s přední hranou korpusu. Protože změříš u spodního šuplete kolik je výsuv od spodního okraje předku a předek jde přes dno skříně a výsuv v korpusu měříš ode dna. Jinak normálně se výsuvy do korpusu montují ještě před sražením korpusu, je to pohodlnější a nemusíš se kroutit někde v bedně kde je málo místa, tma a vůbec to je pak celý na levačku.

hodnocení

*hej*, HOTOVO!

převrtáno vše o 3-5 mm! Teď je to PARÁDA *uf*

Jsem prostě *palec*

*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]