Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
po dlouhé době rozhodování jsem se rozhodl nakonec už příští týden koupti štípajdu, ale ještě se chci raději podělit o vaše zkušenosti, zda-li mi bude 6-ti tunová štípačka opravdu vyhovovat a nebude to nakonec tak, že špalky, které bych rozštípnul sám, budu štípat na ní a s čím nehnu, budu muset štípat stejně ručně.
Jasné mi je, že na 6T nebudu štípat duby o průměru 50cm, ale zda-li se opravdu 6T oplatí nebo koupit raději 8T, která ale vyjde drazeji.
Jedná se o VEGA LS 600, respektive
Děkuji
doplněno 07.04.13 17:27:Popřípadně
záleží jaké polena s tím chcete štípat, s touto bych o viděl tak polena max do 30 cm a suché. Každopádně šel bych do silnější.
My doma máme štípačku. domácí výroba, již jsme ji tak koupily,píst je tam z avie nebo z čeho. Štípačku zapojíme za traktor 7011 zetor, na hydraliku. Bere nám v pohodě špalky do přůměru 100 cm , jak mokré tak suché,drobné dřevo řežene na cirkulárce, a větve štěpkujeme taktéž štípačkou za traktor.
dobry den vegu mam ctyri roky a bez problemu jen sem si udelal redukci ze dvou pacek na jednu a stipani je o neco rychlejsi,křižovej klin je na drevo ktere nema suky jinak ma co delat kdyz je sukove ale jinak super pomocnik nemuzu si stezovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.