Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s vysavačem Kärcher WD 5.600 MP

Od: beartech* odpovědí: 2 změna:

Zdravím Vás, nemáte někdo prosím praktické zkušenosti s vysavačem Kärcher WD 5.600 MP, výkonové parametry vypadají dobře, zajímá mě zejména účinnost systému na čištění filtru ( u tohoto modelu by to mělo být tak že se ucpe hadice, stiskne tlačítko čímž se otevře klapka která prožene vzduch filtrem opačným směrem ). Tento systém čištění by měl být stejný i pro WD 5.500 M. S vysavačem budu vysávat půdu tzn. písek, jemný prach atp. tzn. filtr se ucpe během 5min. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

I kdybychom s ním nepracovali už několik let,už sama firma Kärcher dává záruku bezproblémového provozu.Máme také několik čističů koberců.Ty nejstarší už 15 let.

JABRAKA

beartech*
hodnocení

0x

Jabrako děkuji velice za odpověď doplním vlastní zkušenosti snad to někomu pomůže při rozhodování

- vysavač objednán za nejlevnější cenu na e-shopu, přišel obratem a velice kvalitně zabalen, pokud by měl někdo zájem o info z jakého e-shopu jsem jej bral na požádání sdělím nevím jak je to na tomto fóru s reklamou :)

- na první pohled působí poměrně pouťovým dojem, vím že plasty vydrží dnes hodně ale na první pocit nic moc ( je třeba si uvědomit že jde sice o top model ale hobby řady a cena byla max co jsem do toho chtěl dát ) uvidíme co odpadne první

- výkonově mě také nenadchnul, o "trhání parket" se nedá mluvit ale porovnávám to s dvouturbínovým vysavačem který jsem měl krátce zapůjčený tzn. na daný výkon a jednu turbínu asi dobrý, písek a kamínky to při jakž takž čistém filtru vezme, 5600 jsem zvolil oproti 5500 kvůli většímu možnému průměru sací hadice ( má dvě sady hadic cca 3cm a 6cm ), no ucpat jde oboje a při větším průměru hadice je sací síla menší ( žene stejný objem vzduchu větším průduchem ) - 5600 má navíc zásuvku pro příslušenství

- stran práce na kterou jsem jej potřeboval - vysávání borčusu z dřevěného záklopu po odstrnění švárobetonu tzn. od velice jemného prachu až po písek a drobné kamínky vč. zbytků betonu - no průběh byl asi takový jak jsem předpokládal - po dvou minutách vysávání bylo po parádě a filtr byl ucpaný, s očekáváním zda jsem nevyhodil 5k oknem jsem vyzkoušel funkci čištění filtru a kupodivu celkem úspěch - tohle ale nefunguje dokonale a donekonečna takže asi po 15min vysávání ani tahle funkce nepomůže, vyřešil jsem to dokoupením dalších dvou filtrů které po 15min vyměním, vysavač nechci zbytečně trápit takže jej více jak 3/4h denně netavím. Po skončení práce filtry opatrně venku vyklepu a vyfoukám stlačeným vzduchem.

- překvapilo mě že si vůbec neporadil s pilinami po motorové pile které po sobě nechali tesaři, téměř okamžitě se ucpal v zaústění hadice do nádoby v místě "krytky" filtru před nasávanými nečistotami, asi by šlo doladit úpravou ochrany filtru aby byla více " otevřená " ale nechci s tím v záruce laborovat, piliny tolik nepráší a je rychlejší je zamést.

- můj závěr je asi jo, není to vyslovené nadšení ale má již polovinu za sebou, už tento záhul v životě nezažije a pokud to přežije tak jej čeká ještě broušení sádrošů a odpočinek v dílně na úklid ponku nebo auta, nedovedu si představit že by to v dané cenové kategorii zvládl nějaký systém lépe, je po ruce kdy já potřebuji tzn. nemusím objíždět půjčovny a pak honem udělat co potřebuji aby vrátil s hrůzou z toho co bych platil kdyby se mi prorval filtr který stojí u profi i přes 2tis.

Na tento typ práce mi možná přijde lepší systém kdy je filtr řešený velkým vakem na turbíně který se samozřejmě také ucpe ale stačí jej jemně oklepat praklem a je znovu ready, tyto vysavače jsem viděl za pár tis.( i víceturbínové ) něco podobného jsem měl půjčené a celkem to fungovalo, jsou to ale obrovské krávy nepraktické na stěhování, 5600 je oproti nim poloviční

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]