Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vady panelové výstavby

Od: sofia* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám otázku. Bydlím v družstevním bytě a zajímalo by mě, kdo má hradit náklady určené na zateplení domu. Tedy jestli jde o skutečné zateplení, protože v soupisu pevných plateb od bytového družstva je název VADY PANELOVÉ VÝSTAVBY a ne ZATEPLENÍ. Je to člen družstva nebo bytové družstvo? Ve stanovách družstva jsem odpověď na mou otázku nenalezla. Předem děkuji za odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Ať je to tak či tak,zateplení domu zaplatí samozřejmě družstevníci.Hrazení nákladů revitalizace(což bude jiný název pro ty VADY)je zajištěno investiční půjčkou.To znamená navýšení "fondu oprav" o patřičnou položku,která bude znamenat hrazení této hypotéky bance.Kdepak by "Družstvo" vzalo ty peníze?

JABRAKA

hodnocení

0x

je to právě (právní) problém, ale družstvo byť je formálním vlastníkem tyto náklady nikdy neplatí, všechno opravdu všechno je připisováno na vrub bydlících v domě vč. pojištění, zákonné daně atp. Opravy vad ve fasádě domu platí také nájemníci. Převeďte si byt do vlastnictví a pak pochopíte že investujete do svého majetku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]