Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový kotel nebo ne?

Od: weka* odpovědí: 9 změna:

Řeším teď dilema...

Je dotace na kotel a přemýšlím zda-li nejít do automatu...?!

buď bez dotace a možnost ručně přikládat a nebo s dotací,ale bez ručního příhozu...

bojím se, že když si ho koupím, tak mi dejme tomu do 3-4ůet zvednou uhlí apod a bude uhlíková daň atd...

mám se na to raději vykašlat a pořídit si kondenzační kotel na plyn a neřešit kotel na tuhá paliva dokud mi ho někdo nezakáže?

dřevo mám levně...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

1x

Řešili jsme to předloni a výsledek - nový kondenzační kotel na plyn paralelně ke starému Viadrusu. A je po pr..., při mírné zimě bezpracná pohodička na plyn a když jó mrzne, dřevo a Viadrus to jistí.

Na dotaci jsem se nechal jako mnoho dalších volů nachytat při akci elektrokotle - a jedny rohy mi stačí!

weka*
hodnocení

opravdu je to s kondenzačním kotlem takový rozdíl?kamarád říká, že úspora je poměrně poznat...plyn zdražil a on platí furt stejně...

myslím, že od dotace také tedy upustím...

na kondenzační kotel musíte mít taky soustavu-podlahovku ,na radiatory neni nic moc

hodnocení

0x

já řeším podobnou věc, sice dotace je lákavá věc pokud Vám ji nenaúčtuje montážní firma a pak vám z ní nic nezbyde a navíc aby jste dostal dotaci musíte podepsat obci papír, že kdykoliv pustíte úředníka obce k sobě do domu na kontrolu.

Já raději volím variantu, protože mám taky dřevo levně tak kotel na dřevo. Jen pořád nevím jaký... Zatím jsem pro DAKON FB

weka*
hodnocení

to je sice pěkné, ale já už chci raději koupit kotel emisní třídy 3...když už ho budu kupovat tak ať je zase na nějaký ten pátek...

dakon fb je snad třídy číslo 1 ;) za pár let ho můžete prodat

hodnocení

0x

Já bych jel se starým kotlem na tuhá paliva tak dlouho, dokud to půjde. Pokud již máte plynovou přípojku, tak bych vedle toho starého kotle instaloval STACIONÁRNÍ plynový kotel patřičného tepelného výkonu (např. DESTILA Brno). Pak bych v přechodných obdobích jel na plyn a v pořádné zimě na tuhá paliva.

smajl0
hodnocení

0x

šel jsem do automatu a nelituju, konečně mám doma teplo. já se rozhodl pro kotel witkowski.

matti

ahoj všem! @smajl0 zajímalo by mě jaký přesně kotel máte, jak funguje a kde jste si ho pořídil? uvažuju o automatu, hledám názory a tipy.

hubas*

Můj názor na automat je asi ten, že pro mé požadavky na vytápění je vhodnější osadit dle parametrů komína co nejvýkonnější kotel s ručním přikládáním a velkou spalovací komorou ve kterém shoří obstojně uhlí i dřevo a tento osadit vhodnou AKU nádrží, která Vám zajistí pohodlnou obsluhu. Radiátory osadit ventily s několika režimi (denní/týdenní).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]