Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozhodl jsem se pro parádu na strop v místnosti pro stropní kazety. Vše jsem lepil obyč lepidlem které se natahuje na perlinku při opravě zdí, jelikož mi jiná hmota na polystyrenech nedržela a vše padalo, i silikon. Problém mám s okrajovými lištami. Zkusil jsem tam opět silikon, ale lišty padají. Zkoušel jsem i maličké hřebíčky, jelikož mám jednu lištu širší a do té bych pak přilepil užší lištu, ale nejde ani to. Jak mám lišty přilepit tak abych si už víc nezničil zdi a okraje kazet? Díky
Na lepení polystyrenových panelů je speciální lepidlo, které se nanáší zubatou stěrkou.
A úplně stejným lepidlem se lepí i krajové lišty.
Na boční lišty, pokud nedrží standartním lepidlem se používají speciální (myslím, že kaučuková) lepidla. Mají nevýhodu, že nejsou po zaschnutí průhledná, takže nesmíš ani ťuk máznout vedle, ale drží stoprocentně. V každé prodejně pol. kazet by ti ho měli nabídnout.
Kdybys četl příspěvky,postup jsem sem dával několikrát.Než se začnou lepit kazety,nalepí se okrasné lišty.Lepím je silikonem.Směrem ke stěnám spáru zastříknu akryltmelem.Nakones je vhodné nabílit lišty barvou jako stěny.Pak se mohou začít lepit čtverce,začíná se základním čtvercem u lustru.Nejraději lepím na koso,nejlíp to vypadá.Pak.zbudou k dořezu okrajové čtverce.Ořezáváme ostrým nožem podle ocelového pravítka.
JABRAKA
Příspěvky jsem četl, ale bohužel jsem měl strop už hotový a zbývaly mi pouze ty lišty, nenapadlo mě, že to bude padat a že bych se sem měl podívat dřív abych to udělal jinak. Ale dík, pro příště
Pokud máš už nalepeny čtverce,nezbude,než ostrým nožem odříznout pruh,na šířku lišt okolo stěny,abys mohl ty lišty nalepit přímo na strop.Lepit silikonem na body po 5 cm.Po zaschnutí kolem stěn zatěsnit akrylem,.pokud vzniknou spárky podél lišt ke čtvercům,také opatrně použít akryl.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.