Nejste přihlášen/a.
Vazeni. Chtel bych se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s vyrobou domaci kureci sunky. Udelanou ciste z kurecih prsou. Nebude to suche? Ciste z prsou ji chci proto, ze kvuli zmene jidelnicku potrebuju valit do sebe predevsim bilkoviny. A davat v obchode 300kc/kg za sunku, kdyz ji muzu mit za 120 se mi nechce.
Pripadne prosim o recepis. Na kilovou varku. Sunkovar mam.
Jen z prsíček to ´nepůjde´*) - šunka musí obsahovat kolagen ke spojení (provázání) jednotlivých kousků masa - podobně, jako tlačenka. Doporučuju předem vyvařit kuřecí kůže**) a kosti s chrupavkami a teprve tímto vývarem maso na šunku zalít.
*) no - půjde, ale výsledná šunka se bude rozsýpat - drolit
**) raději používám vepřové, ale i s kuřecími to jde
Dělal jsem posledně z čistých kuřecích prsou, podle návodu k šunkovaru, jen maso + 25 g pragandy v 0.5 deci vody, a byla velmi dobrá, nic se nedrolilo. Trik je v promíchávání kousků masa před uložením do šunkovaru - poctivě rukou míchat a žmoulat aspoň 20 minut i dýl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.