Domací kureci sunka recept

Od: Datum: 05.04.13 10:10 odpovědí: 4 změna: 05.04.13 12:41

Vazeni. Chtel bych se zeptat, zda mate nekdo zkusenosti s vyrobou domaci kureci sunky. Udelanou ciste z kurecih prsou. Nebude to suche? Ciste z prsou ji chci proto, ze kvuli zmene jidelnicku potrebuju valit do sebe predevsim bilkoviny. A davat v obchode 300kc/kg za sunku, kdyz ji muzu mit za 120 se mi nechce.

Pripadne prosim o recepis. Na kilovou varku. Sunkovar mam.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: mowla*
Datum: 05.04.13 10:17

Jen z prsíček to ´nepůjde´*) - šunka musí obsahovat kolagen ke spojení (provázání) jednotlivých kousků masa - podobně, jako tlačenka. Doporučuju předem vyvařit kuřecí kůže**) a kosti s chrupavkami a teprve tímto vývarem maso na šunku zalít.

*) no - půjde, ale výsledná šunka se bude rozsýpat - drolit

**) raději používám vepřové, ale i s kuřecími to jde

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 05.04.13 11:12
avatar

Dělal jsem posledně z čistých kuřecích prsou, podle návodu k šunkovaru, jen maso + 25 g pragandy v 0.5 deci vody, a byla velmi dobrá, nic se nedrolilo. Trik je v promíchávání kousků masa před uložením do šunkovaru - poctivě rukou míchat a žmoulat aspoň 20 minut i dýl.

Ohodnoceno: 3x
 
Od: paw®
Datum: 05.04.13 11:30

JJ, mamka dela kralici a jenom hnete. Nejlepsi je, kdyz je hneteno v 10 vecer ya uplnku ;).

Diky

Od: paw®
Datum: 05.04.13 12:41

DIky i tak za radu. Akorat potrebuju sunku bohatou na bilkoviny a chudou na tuky. Tudiz proto kureci a ne veprove.

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.