Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sauna jako stavebnice - vaše zkušenosti?

Od: host* odpovědí: 1 změna:

dobrý den, kdo by měl zkušenosti se stavebnicovou saunou? jde mi o to že jsem narazil na inzerát kde někdo vozí tyto sauny z německa (nejspíš použité) a jako topidlo jsou tam: kamna Knüllwald 3.4 KW/220V

no a jde mi jen o to, zda kamna na 220V dokáží malou (1,8m x 1,5m x 1,9m) saunu vytopit na nějakých 90C? (jestli tomu výkonu nějak nevadí to, že to pojede na jednu fázi, když je to na 220V - pokud nemluvím z cesty)

díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

"Výkonu nevadí" že kamna pojedou na jednu fázi (max. je cca 3680 W - jističem 16A).

A jestli dokáže daný výkon vytopit saunu na 90°C? - záleží na izolaci ´budky´, ale myslím, že by v tom problém být neměl - měl jsem saunu o rozměrech cca 3 x 3 x 2,5 vytápěnou 6kW, fungovala dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]