Nejste přihlášen/a.
Dobry den.Nerada bych udelala spatnou investici,proto se obracim na vas,mili radcove.Vybiram na netu koliky a nemuzu se rozhodnout,proto bych uvitala pripadne zkusenosti s konkretnim zbozim.Rada bych letos opravila ovci ohradu,kde je treba vymenit asi 35 koliku drevenych, ktere dlouho nevydrzi. a casem bych rada prikoupila na vetsi ohtradu.nasla jsem firmu www.josefsteiner.cz-recyklovane koliky.Nasla jsem tam vyhovujici delku koliku 175cm a prumer-4,5cm.maji udelane i spice.Jedina nevyhoda snad,ze by se musely vyvrtat do sloupku dirky na uchytky pletiva.vrtat se do koliku muze a pry jsou vsestranne odolne,voda,mraz nevadi.Cena koliku je 87.-kc 1ks.ma nekdo s nimi zkusenosti?Dale jsem objevila u jine firmy ceske ploty,kde me cenove a pozadovanou mirou 175cm prisel nejlevnejsi pozinkovany ,vyroben z ocelove trubky pozinkovan a poplastovan za cenu 98kc.Vyhoda je,ze ma uz ocka na uchyceni pletiva a nemusi se vrtat.Prumer sloupku je tedy jen 38mm a zda se,ze nema spici,aby se dobre zarazil do zeme.Nasledne jsem na strankach objevila tzv .zemni vruty,coz vypada zajimave,zavrta se do zeme a do toho zastrci sloupek.Jenomze nejlevnejsi je za 260kc a nejdrazsi asi 3000kc.takze to nepripada v uvahu.Pro co se tedy rozhodnout?nebudou ty pozinkovane sloupky v zemi se vyklat?A jakemu materialu dat prednost,recykl.nebo pozink.?Zkratka,ktere by byly vice vyhovujici na stavbu ovci ohrady,kde je ovci,uzlikove pletivo?Ze maji pozinkovane ocka na uchyt pletiva vidim jako velkou vyhodu ale co ostatni vlastnosti?Mate prosim nekdo zkusenost.Moc diky.
doplněno 04.04.13 23:28:1
Zkušenost nemám, ale šel bych taky do pozinku. Není nutné předvrtání a když si domluvíte traktor s radlicí nebo vidlema, nemusíte je ani zatloukat. Dělávalo se to tak, že se sloupek dal na místo, srovnal a radlicí traktoru se zatlačil do země. Vyhnulo se tím roztlučení horního okraje a hlavně to šlo mnohem rychleji. Dělalo se to i s betonovýma sloupkama. Vyklat se rozhodně nebudou, to by se spíš vyklaly ty recyklované s předvrtáním, ale když se to dobře udělá, tak se taky ani nehnou.
Před dvěma lety jsem zakopával betonové sloupky 8x8x220 cm. Dával jsem je do země cca 75cm. Vyvrtal jsem díru motorovým vrtákem, dal sloupek, zasypal zpět a dvaapůl metrovým trámkem (asi 10x10cm) jsem dusal tak dlouho, až se to ani nehnulo. Drží to jak židovská víra.
Dobrý den,
osobně bych z vašich dvou variant spíš volil ty ocelové. Naženete je do země přeci jen i samotnou palicí, tedy bez předvrtávání. U těch plastových bych se toho bál, pokud ovšem nemáte půdní vrták. Vrtat a šroubovat do plastu není problém, a koneckonců, příchytky si pak umístíte v jaké výšce potřebujete.
Nicméně průměry sloupků bych volil o něco větší, ocel tak 50mm a plast okolo 80mm. Nevím o jak velikou ohradu jde, ale i ovce mají docela sílu a když si navyknou drbat se o sloupek, tak zachvilku slabý sloupek vyvrátí. A ještě jedna rada, zatloukejte sloupek z aspoň jedné třetiny délky do země, čili 175cm sloupek 60cm v zemi a 115cm nad zemí.
Ovci zdar a dobrou noc!
Petrvaly,jak uz jsem psala nize,ze jsem koupila jeden plastovy a zda se opravdu pevny jak z ocele,ale to poznam az zkusim zitra zatloukat.Pocitala jsem ze do zeme pujdou minimalne 50cm,coz by byla lepsi 175.,aby na vrchu zustalo 125cm.Mam ovci pletivo v.-120cm.Co se tyce tech prumeru kolem 7cm,jsou dosti drahe.ted jsem narazila v nejakem schopu,ze delka 175cm,prumer 48mm ,je 134kc a jsou to ty pozinkovane,takze ty 7cm a vice jsou treba za 200kc a vic..Zminovane plastaky o prumeru 38mm ,v 175cm za 87kc jsou fakt lakave,ale slabota.To uz by pak bylo asi jedno,kdybych navstivila kovosrot a nasla rezave trubky tohoto prumeru.Plastak co mam ma 6,5cm a neni to uz tak hrozne na pohled.Prekvapilo me jak je tezky,na to ze je to plast.Tak porad jeste vaham.Diky moc za rady
doplněno 06.04.13 00:52:Omlouvam se,ted koukam zew jsem do uvodu psala ze kovovy 175 je za 98kc,,ale dnes jsem ho pri prohlizeni nepotkala,tak jdu jeste juknout,co to bylo za prumer.
doplněno 06.04.13 00:59:Hmm,je to jen prumer 3,8 a pozinkovani ma jen 1,25.Jen nerozumim jedny veci,maji tam dva druhy sloupku ,.zelene a takove na pohled pozink,ale u obou pisi,ze jsou nasledne poplastovane?Jestli ty stribrny pak v zemi nezreznou?
Nj, i plast něco váží... Člověk je zmatený igeliťákama . Ceny jsou jaké jsou. Sám ohrady stavím ze smrkové kulatiny, kterou si špicuju motorovkou a díry předvrtávám traktorovým vrtákem. Kůly používám tak 10 až 15 cm a po zaražení do země je ještě uklínuju kameny. Ale smrk je na pár let, tak holt nezbývá, než opravovat. Podzemní část se dá ještě impregovat nebo opálit v ohni. Trvanlivé by měly být akátové nebo dubové kůly, ale ceny jsou také celkem vysoko.
Pokud máte ohradu malou, možná by stálo za zvážení opravdu navštívit kovošrot a vzít nějaké vhodné trubky a natřít je. Myslím, že minimálně 10 let vydrží a cena bude čtvrtinová. A nyná otázka, vydrží pozink v zemi 40 let?
Koukám, že jste taky noční můra - podle doplnění odpovědi v 0:52
J.j.tot prave otazka,treba ten pozink take dlouho nevydrzi,Vite jak to dnes chodi.Ja jsem mela take kuly smrkove,ale snad ani 10let nevydrzely,je tu vice vlhko.Ohradu pro letosek malou,ale pak bych chtela zkusit ohradnik,je to asi 1000m delka ohrady.Co rikate na ohradnik,utikaji potvurky,ze?Jinak jake mate ovecky?Dik
10 let na smrk je slušný, 5 je minimum, aby se to vyplatilo.
Když mají vodu a co žrát, tak jsou v pohodě a neutíkají. Horší je to s jehňaty, ta zdrhaj jak můžou. Naučí se, že musí proskočit rychle a je docela problém je to odvyknout. Jinak s ohradníkem problém nemám. Snad jen, nejnižší lanko musí být na ovce poměrně nízko(20 - 30cm), tak snadno zarůstá travou.
Jinak mám Romanovky a teď akorát 30 jehňátek. Chtěl bych ale postupně zkusit Zwartbles, přeci jen jsou líp nasvalené a plodnost mají jen o kousek nižší než Romanovky. A nejsou to takoví raplové!
Dobry den,cetla jsem ze zwartbles jsou nenarocne a.Chce to vyzkouset.Ja jsem zvedava na ty moje,jaky to budou raplici.Pani mi slibuje,ze maji nizke naroky na veterinare,ze jsou odolny.Uvidime..
zkusim dat obrazek naseho budouciho beranka
Je to docela cvalík vokatej... . CF neznám, tak neporadím. Co máte nyní? Také CF? Nebo budete křížit?
Ted nemam nic.bravala jsem si na jare jehnata a na podzim snist.Ted bych chtela mit svuj chov.Protohohle beranka si mam jet,pak ovecku taky cistokrevnou,no a ostatni krizenky,coz jeste nevim co mi nabidne.Pro ovecku jdu primo k slechtiteli,ale vezmu prave od neho ity krizenky.Ja tady ted koukam do formulare prihlaska hospodarstvi.je tady bod-ciselny kod katastralniho uzemi,tak cislo celeho uzemi jsem nasla,ale pak narazila,ze kod obce je jiny,uzemi obce taky jiny a ted nevim jestli cast obce v ktere bydlim,nema taky nejaky spec.Nevite prosim nahodou co to tam chteji?Mysleji kod adresy,na ktere je staveni,nebo cele obce,?
No, vyplňuje se tam jen kód katastru, ve kterém se nachází hospodářství - šestimístné číslo, najdete na www.cuzk.cz
Zkuste si najít přímo Váše pozemky nebo stavení v katasru (podle parc. čísla nebo mapy), u výpisu podrobností bude uvedeno i číslo území. Není možné, aby jedno území mělo více kódů. Obec, část obce atd. se do reg. lístku uvádějí jen v podobě textu, tam žádný kód není.
Jsou hezký, jen to natržené ouško. Taky bojujeme se známkama, je to k vzteku! Buď se to půlce pořádně nehojí, nebo si to někde urvou a pak to takhle dopadá.
No jo Petre ja jsem si toho ouska hned nevsimla.Kdyby to tak nemuselo byttaky mi je jich litoze maji znamky v usich..Nakonec jsem to katastralni cislo napsala snad je to spravne.Odesilam.Co bude nasledovat potom?Nejake dalsi formulare?:DNebo nejake vydaje finance.Jeste takovy jeden dotaz,kdybych si nekdy chtela prodat jehne s POPmusim byt podnikatel?Jsem uplny neznalec techto veci.Moc vam dekuji
Příjde Vám stájový deník a hafo dalších papírů a pokynů a pak už jen budete hlásit přísuny, odsuny, známkování atd. Jednou za rok statistika, ale to Vám pošlou formulář poštou. Pozor, někdy může přijít i kontrola, ale hlásí se předem. POP je doklad zvířete, kvůli tomu živnost mít nemusíte. Ale pokud byste to měla jako výdělečnou činnost (ne jako zájmový chov), tak ano. Kde je hranice (jak se posuzuje) sám přesně nevím. Jen pozor možná na daň z příjmu (i jako nepodnikatel), ale to Vám spíš poradí jiní. To není až tak můj obor.
Jen tak, ať se také pochlubím, dneska se nám narodily tři kůzlata...
Ty jsou nadhernyyyy..to je radost. Moc.rada jsem se podivala
.Na ostatni se jeste nekoho pozeptam.Diky
na pile mivaji kuly i ze špicema 2m.vysoke.delali jsme ohradu pro kone,za 20 kč.pred 2rokama.pila branka u opavy.vlček.
hzednikto se schvalne u nas zeptamale pochybujize by meli za tuto cenu,alespon zde.Pak by se vyplatilo davat drevene treba kazdy rok.
Dobry vecer vsem.Jsem docela rada,ze mi vetsina doporucuje ty kovove,jen me desi,ten maly prumer,na trubky s vetsim prumerem nemam.Dnes jsem nevydrzela a jela do jednoho obchodu se zemedelskymi vecmi.Meli tam koliky, take ty recyklovane a to mira 165 a prumer 6,5cm-za 126kc.1ks.Prekvapilo me,jak jsou ty sloupky tvrde a tak jsem si jeden na zkousku koupila a zitra do toho zkusim mlatit palici a jsem zvedava,jestli se nebude v zemi vyklat.K tem kovovym.Za podobnou cenu,jako tento,vyska vsak 180cm-cena 123.-kc,je vyroben z ocelove trubky 42 x1,5mm ,zarove pozinkovan a nasledne poplastovan,barva zelena.,soucasti je i vrchni cepicka.Jen ten prumer je asi malo,ze?Pak vyska o 160cm,je za 110kc.-Vetsi prumer,nez 48 mm trubky jsem tam nenasla.A pozink maji bud 1,5mm a nebo 2mm u tech 48 prumeru.
Juglans, on ten průměr vypadá jak hrachovina, ale na ovečky to stačí. Ony stejně ťuknou čumákem do pletiva a jdou pryč, aspoň nám se nijak nepokoušely utíkat, dlabanec měly, tak kam by jinam chodily. A i kdyby se do toho opřely ony nebo pes, tak spíš čumákem rozpletou pletivo a projdou skrz, než že by to nějak hnulo s těma sloupkama. (vlastní zkušenost).
ladaa,to mi povidejte,predloni jsem mela na vykrm 2 berany a uz k podzimu docela velci,mi dokazali proletet oky pletiva.To byli strasny mamlasoveja Jsem je vlastne videla,kdyz jsme je kopili,pak parkrat pri honu
na ne a naposled prd zabijackou jsem si pro ne musela do chleva k sousedovi mezi kravy.Proste chteli byt s kravama a vubec jim nevadiloze je nektery nechteji prijmout.Ale byli to jen dva klucitak se jim po zviratech styskalo.Kdyz jsem brala ovci a beranka,treba 4 ks,tak nemeli takove napady.Musi sestim pocitat,ze zlobit budou.Dik
Dnes jsem zjistila jaky je problem sehnat i lesenove trubky,ikdyby rezave.bud jsou predrazene,ze to vyjde stejne jako kdybych nakoupila sloupky.Dnes jsem volala do firmy Steiner,jen tak pro zajimavost a bylo mi vzdeleno,ze s recyklovanymi konci prodej a maji spis drevene.Nasledovne jsem obvolala nejblizsi pily a kulatinu nemaji.Oslovila jsem i cloveka,ktery dela tezbu a rekl,ze ted probirka nebyla okolo dlouho,ze ted neni a nevi,jestli bude.Vse jsem znova zvazovala.Pro letosek bych potrebovala mensi ohradu,kde je pletivo a potrebuji bud vymenit ty koliky a nebo to cele sundat a koupit rovnou ohradnik na cely pozemek.Koliky,at uz z cehokoliv vyjdou cca 4500kc.Pristi rok,je mozna ani nevyuziji,snad jen nektere.Kdyz budu pocitat naklady na ohradnik,kde potrebuji ohradit asi 700m.zatim.Zdroj mne byl doporucen za 3500kc,tycky cca140kusu-6300kc,vodive lanko cca2km-3700kc,privodni kabel 50m-960kc.,Zemnici tyce,nevim presne kolik jich musim mit,ale na nakresu jsem to pochopila jako 6 tyci,pro velmi silne uzemneni,takze snad kolem-cca438kc?Co je prosim dale potreba?Izolatory na 140 tycek,budu tahat trojmo,tak 3ks.na jednu?Coz by bylo 420izolatoru x 10kc?Takze dalsi suma 4200kcCo jeste prosim vas musi byt?Branu,zatim jednu a to lanovou.Jiste se jeste nejake sumicky najdou na ohradu 700m,ze?zatim co je muj odhad,to dela 19098kc,ale to si nejsem jista,jelikoz nevim kolik ceho potrebuji.Zkratka propocitavam,jestli si muzu letos dovolit koupit cely ohradnik a vykaslat se na sloupky a nebo ohradu opravit a pristi rok pripadne dosetrit penize na cely ohradnik.Muze mi nekdo prosim pomoci kolik asi vyjde vse k ohradniku?Dekuji moc
Mili radci,tak jsem se nakonec rozhodla nasledovne.Mam domluvenou koupi tycek k ohradniku i s paskou,jiz pouzivane,jen jeden mesic.Sto kusu i s paskou 4000kc.radeji bych pasku novou,ale bez ni neproda.Pri me neznalosti,jsem si neuvedomila,ze k umelym sloupkum nepotrebuji izolatory,coz je logicke,ale byla jsem trochu zmatena z vicero informaci.takze dokoupim jen zdroj a kabel a budu tedy pouzivat pouze ohradnik a ohradu s pletivem rusim.Dekuji vsem i tak za cenne informace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.