Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis bytu

Od: mm* odpovědí: 3 změna:

Vdala jsem, ale s manželem nemáme společné bydlení. Každý kvůli práci bydlíme v jiném městě, ale díky směnnosti se velmi často navštěvujem a vyhovuje nám to tak. Byla jsem na obecním úřadě kvůli přepisu příjmení na dekretu, ale bylo mi řečeno, že se musí přepsat celá smlouva s tím, že v bytě bude napsaný i můj manžel. Argumentovala jsem tím, že on má svůj byt tudíž nechápu proč by měl "bydlet u mne". Úřednice mi řekla, že nemáme nárok na dva byty. Nejde mi o to, že by byl u mne napsaný, ať si klidně je, ale jak to udělat, když jeho byt je taky obecní, ale 200 km daleko a ani jeden nemíníme měnit práci?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

atilla*
hodnocení

0x

Paní úředníce žije patrně ještě v komunismu. Ačkoliv jste manželé, můžete každý bydlet v jiném bytě.Není Vaše povinnost, být přihlášení oba v jednom bydlišti. Nechte dekret, tak jak je. Sama jsem se vdala a neběžela měnit kvůli tomu smlouvu. V katastru to bylo zapsáno samo o sobě na nové příjmení, smlouva zůstala na příjmení za svobodna.Taktéž moje známá, vzali se ,ale každý měl trvalé bydliště jinde.

asd*
*sok*
Bydlet může každý v jiném bytě a nikdo určitě nevyžaduje, aby manželé měli stejné trvalé bydliště.
.
Ale nárok na obecní byt je jen tehdy, když osoba ani osoby trvale s ním žijící ve společné domácnosti nemají vlastnické právo, spoluvlastnické právo nebo právo odpovídající věcnému břemeni k užívání bytu nebo domu, který je určený pro trvalé bydlení.
.
V katastru se snad uvádí vlastník nemovitosti a ne nájemník. Výjimku by mohla obec poskytnout, ale nárok na dva obecní byty není. Vlastnit můžete libovolné množství bytů.

lidus*
hodnocení

0x

Podle mě postupuje úřednice správně jelikož jde o obecní byty a tam vám mohou zrušit smlouvu i když vlastníte celoročně obyvatelnou chatu (nedávno to bylo v TV).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]