Zdravím všechny rádce. Mám starou ale dobrou mikrovlnou troubu, plně nám vyhovuje a jsme spokojeni. Problém je že se uvnitř objevila rez. Chci se zeptat zda je tato skutečnost zdravotním problémem popřípadě jakou barvou to napravit. Předem děkuji za odpovědi. doplněno 04.04.13 15:45: Do jídla rez nepadá, spíš mě šlo o zdravotní riziko
Rez obrousit a natřít epoxidovým emailem potravinářským.
COLORLAK, Tovární 1076. 686 02 Staré Město u Uherského Hradiště, tel. 0632/47111. Nabízí email akryluretanový dvousložkový polomatný U 2057 odstín 1000 bílý, 4390 modrý, 1990 černý a U 2058 odstín bílý, použitelný pro přímý styk s poživatinami. Je vhodný k povrchově úpravě kovů i dřeva, je vysoce odolný otěru, působení chemických vlivů, žloutnutí, nanáší se štětcem nebo stříkáním.
Dvířka mikrovlnky po jejím použití nezaklapávám do zámku, ale nechávám přivřené. Prakticky mám věčně mikrovlnku pootevřenou. Jednak se tím šetří zavírací mechanizmus a hlavně se v ní neuzavírá vlhkost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.