Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rez v mikrovlné troubě

Od: vlasatec* odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny rádce. Mám starou ale dobrou mikrovlnou troubu, plně nám vyhovuje a jsme spokojeni. Problém je že se uvnitř objevila rez. Chci se zeptat zda je tato skutečnost zdravotním problémem popřípadě jakou barvou to napravit. Předem děkuji za odpovědi.
doplněno 04.04.13 15:45: Do jídla rez nepadá, spíš mě šlo o zdravotní riziko :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Rez obrousit a natřít epoxidovým emailem potravinářským.

COLORLAK, Tovární 1076. 686 02 Staré Město u Uherského Hradiště, tel. 0632/47111. Nabízí email akryluretanový dvous­ložkový polomatný U 2057 odstín 1000 bílý, 4390 modrý, 1990 černý a U 2058 odstín bílý, použitelný pro přímý styk s poživati­nami. Je vhodný k povrchově úpravě kovů i dřeva, je vysoce odol­ný otěru, působení chemických vlivů, žloutnutí, nanáší se štětcem nebo stříkáním.

JABRAKA

hodnocení

3x

Dvířka mikrovlnky po jejím použití nezaklapávám do zámku, ale nechávám přivřené. Prakticky mám věčně mikrovlnku pootevřenou. Jednak se tím šetří zavírací mechanizmus a hlavně se v ní neuzavírá vlhkost.

hanher*
hodnocení

2x

Pokud Vám rez nepadá přímo do jídla, na závadu to nebude :-D

Jinak bych rez obrousil a zatřel nejlépe vodouředitelnou barvou, doporučuji Aquarex.

doplněno 04.04.13 15:51:

Já vím, nebylo to myšleno vážně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]