Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěny v paneláku

Od: beja* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, zvažuji koupi bytu v paneláku- nikdy jsem v něm nebydlela, teď bydlím v částěčně panelovém domě a dost mi vadí hluk. Je hluk - izolace - v paneláku o hodně horší? při prohlídce bytu jsou na stěnách vidět spáry v panelech- majitelka tvrdí že je to normální, je to tak? děkuji předem za odpově´d na mé hloupé dotazy...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Spáry v panelech jsou normální.

Případný hluk je ale hlavně slyšet přes stupačky, centrální odtah digestoří, a samozřejmě i přes panely.

doplněno 04.04.13 10:40:

Foto:

Stěny v paneláku

ladaadal*
hodnocení

0x

Nevím, jesti je hluk horší nebo stejný, ale prostě je. Pokud ti vadí teď, tak počítej s tím samým nebo malinko horším. Vždy záleží na sousedech. Jinak ty spára jsou normální.

mowla*
hodnocení

0x

Spára mezi panely - ať už praskliny nebo ´proškráblé´ ("V") lze ´opravit´ tak, aby nebyly viditelné, ale pronikání hluku od sousedů (i z jiných pater) je v paneláku prostě normální. Bydlení ´na samotě u lesa´ má zase jiná specifika...

;)

doplněno 04.04.13 11:52:

*smich* Líbí se mi, jak někteří v diskusi zmiňují příklepovku - asi neslyšeli vyřezávání panelu. *smich*

Ale je fakt, že ta příklepovka je běžnější...

hanher*

S příklepovkou si stejně moc parády na zdi neudělají.

Před cca. třemi měsíci rekonstruoval soused pod námi komplet byt, a nejhorší byla fréza, kterou dělal drážky na novou elektriku a předělávání původních futer na klenby

ladinpraha*
hodnocení

0x

To, že je vidět napojení panelů, je normální. Při rekonstrukci nebo malování se to dá minimalizovat nebo odstranit. Hluk závisí na mnoha faktorech, ale nejvíc na chování sousedů. Bydlím v paneláku skoro 40 let a jiné bydlení bych nechtěl.

hodnocení

0x

Bydlím v cihlovém domě a hluk je slyšet úplně stejně, jako v paneláku. Záleží na sousedech. Toto platí i pro rodinný dům. Budou-li hluční sousedé nad vámi, je hluk.Bydlí-li babička nebo nikdo, je ticho.;) Spáry se dají opravit, ale zvyknete si na ně. :D

fuxa*
hodnocení

0x

Proč hloupé? Bydlel jsem v domě z cihel,teď v paneláku. Hluk je podle mě v paneláku o dost větší. Panelák je v podstatě monolit. Celá stavba má vlastnosti rezonanční desky,zvuk se nám hezky nese - vibrace - takže když soused nahoře klepne židlí,vím,že klepnul židlí.A jsou i jiné zvuky,to člověk ocení hlavně v noci,kdy je už venku ticho.

Když si někdo něco dělá v bytě,špičková je příklepová vrtačka,tak mám pocit,že je to hned vedle postele. Záleží samozřejmě na tom,jak daleko se vrtá. Zrovna v těchto dnech si někdo buduje své hnízdo, a moc dobře se odhaduje,co tak asi dělají. A to je ve vedlejším domě.(vchodu) Jsme taková jedna velká rodina. Naštěstí jsou všude lidé - tzv. "normální". Bydlet tady nějací problémoví,tak je to na odstěhování.

hanher*

A je dobře poznat, kdo bude mít v neděli k obědu řízky *smich*

kolo*
hodnocení

0x

bydlet v peneláku je o hodně horší než v cihle.Když si pustí nějaký expert nahlas hudbu,slyší to pět bytovek okolo.Nehledě na neustálý hluk z okolních bytů.Neustálý ruch,klepot,tukání,apod.Prostě jako ve velké králíkárně.Nejhorší je příklepová vrtačka,když nějaký blb začne večer vrtat díru na hřebík.Lehne celý blok.

kutynek
hodnocení

0x

Hluk bude o něco vyšší, záleží taky v jakém patře budete bydlet, jestli budete mít nové plastové okna, jaké sousedy atd...Řešit se to dá, není to sice moc levné ale udělá to svoji práci. Lze nalepit na stěny speciální protihlukový sádrokarton. Je sice 4x dražší než normální, ale kamarádka to řešila kvůli sousedům a dost ji to pomohlo. Tož tak.

zabu
hodnocení

0x

Jestli Vám vadí hluk, budete v paneláku nešťastná. Neberte to, a radši hledejte něco ve staré zástavbě. Jestli nemusíte, nespěchejte s výběrem. Ve staré zástavbě pozor na výšku místností, často jsou to secesní domy s výškou stropu 3,6-4m. A to se dnes nedá vytopit za rozumnou cenu.

hop®
hodnocení

0x

V paneláku máte soukromí pouze optické. "Slabším" jedincům, kteří jsou zvyklí na klasický činžák, řadovku nebo třeba vilu nedoporučuji...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]