Nejste přihlášen/a.
Budu provádět rekonstrukci domu a chci dát dohromady komín. A proto se ptám zda si ho mám nechat vyvložkovat či nechat postavit nový a jaký si myslíte že by byl cenový rozdíl.
dík
Půjde o komín na tuhá paliva či plyn? Jak starý dům to je? V jakém vizuálním stavu komín podle vás je? No a jak vysoký? Nicméně nejlépe Vám poradí kominík
Pokud by šlo vyvložkovat i bez frézování a jiných komplikujících prací tak je to samozřejmě jednodužší a čistší. Taky je lepší zohlednit jeslti plánujete nějaké větší stavební práce, kdy by postavení komína znovu nedělalo z hlediska bince větší problém. Komín ala stavebnice má šikovný kutil postavený za jeden den a začíná na cenovce kolem 15 000(+-3000) s ohledem na celkovou výšku a výrobce. Kolik stojí vyvložkování si nedovedu odhadnout ale řekněme kolem 20 000
vyvložkování komínu je bez bordelu a jednodušší (máme doma )
když ho budete stavět celej tak máte tahání s cihlama a bordel všude prach a kamínky (dělal děda)
je to o zvážení co chcete finančně nevim ale myslím že vložka vyjde levnějc
8m nového komína ve 200 i s dvířky, vatou,a ukončovací betonovu deskou s věnečkem+tmel,šamoty,zakládací kondenzační jímka a tvárnice+roxory a lepidlo -cca 15tiskč + 2 dni vlastní práce
za to vám to nikdo nevyvložkuje a nevyfrézuje-a není jistota že komín frézování přežije-nepřeji vám zažít jak řetězová fréza rozthne komín a cihlylétají do obýváku(záleží jak vypadá ale občas to není pod omítkou vidět).pokud je možnost postavil bych nový komín,stavebnice jde rychle,a když se vytáhne třeba podél zdi je to pohoda,jen mít základ a dodržet postup-mam komín od Rybičky šamot Letovice-spokojenost
Je to taky podle toho, cim chcete topit!
Jestli na tuha paliva musite podle zakona vyvlozkovat minimalne 140mm ale vetsina kamen ma 150mm ( ridit se taky podle vysky komina : kvuli tahu)
Tahle velikost by se Vám nemusela vejit do starého kominu. V tomto propadě by jste musel frezovat (drahe) nebo pouzit nafukovaci vlozku furanflex ktera prumer nezmensi. Tahle vlozka stoji 2100kc za bm při 150mm.
Rešil jsem stejny problem. Mam cihlovej dvojkomin.
Jeden pruduch jsem vyvlozkoval 120mm na plyn.kotel kterym vytapim. Cca 8m kominu me vyslo vyvlozkovat nerezem za 11000kc i s praci kominika. Druhy jsem chtel pouzit na tuha paliva ke krbovkam do obyvaku ale mam malej prumer. Muzu vyvlozkovat jedine furanflexem cena cca 16000kc. Jeto ale porad lepsi nez frezovani. Frezovani stoji jako vlozkovani ale k tomu to musite nechat jeste vyvlozkovat takze 2 krat tolik.
Novej komin sezenete docela levne...do 15000kc mate novej kominovej system 8m treba 160mm
Děkuji za odpovéď. A nevíte zda musí být stavební povolení či ohláška a nebo komín můžu postavit jen tak.
Ano na komin musi podle zakona byt stavebni povoleni...ale jak rekl pan Cukrar níže.
Jinak jsem videl i dobre udelanej komin z cihel Heluz.
Tomaši, nic ve zlém, ale domnívám se, že máte špatně udělané oplechování komínu. I když nemůžu zvětšit foto, domnívám se ,že je to špatně..
Musí být dvojí oplechování, jedno pevně na latích, to asi máte, a druhé pevně na komíně s přesahem na spodní oplechování, aby mohl komín dilatovat...
toto neni muj komin...jen jsem ukazoval, ze je moznost komin postavit i pomoci Heluz.
Ja mam stary cihlovy .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.