Nejste přihlášen/a.
dobrý den, jak se dají využít piliny z řezání dřeva? topim krbovkama takže jak je do nich hodím,oneň se mi hned zadusí.. takže jak je využít jinak? potaďte,mám tu už peknou kupu
Když bylo dost tak jsem sehnal papírový kelímky na pivo piliny dal do míchačky a přidal starý rozmočený papír a smíchal směs jsem nalil do kelímků a po vyschnutí jsem s tím krásně topil.
zatím jsem to vždycky řešil tak, že polovina šla do kompostu a zbytek jsem nacpal do papírových pytlíků a přidával při topení do rozpálených krbovek. Ačkoliv nejsem zastáncem cpaní sajrajtu do kamen, začínám se přiklánět k řešení cpaní pilin do igelitových sáčků. Když se vezmou ty jemné, tak jeden sáček může být 0,1 gram? Tedy snad naprosté minimum hnusu a odpadne shánění papírových sáčků, které prostě vymizely... bohužel. Ale chce to nechat chvíli na sluníčku ležet, aby piliny uschly.
Topím pilinami v běžném kotli, kde většinou topím dřevem. Když už mám v kotli žhavé uhlíky na roštu tak na ně položím vystřižený kartonový čtverec o něco menší než je topeniště kotle.Na karton pak nasypu asi kýbl pilin. Ty pak prohořívají od krajů.Oheň se tak neudusí pilinami a přitom věechny piliny shoří.To opakuji asi po půl až 3/4 hodině.Vidím výhodu v tom, že nemusím sypat piliny do pytlíků ani kornoutů a nebo lisovat a míchat směsi s vodou a novinami.Papírového kartonu mi zbylo dost po malování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.