Nejste přihlášen/a.
dobrý den, jak se dají využít piliny z řezání dřeva? topim krbovkama takže jak je do nich hodím,oneň se mi hned zadusí.. takže jak je využít jinak? potaďte,mám tu už peknou kupu![]()
Když bylo dost tak jsem sehnal papírový kelímky na pivo piliny dal do míchačky a přidal starý rozmočený papír a smíchal směs jsem nalil do kelímků a po vyschnutí jsem s tím krásně topil.
zatím jsem to vždycky řešil tak, že polovina šla do kompostu a zbytek jsem nacpal do papírových pytlíků a přidával při topení do rozpálených krbovek. Ačkoliv nejsem zastáncem cpaní sajrajtu do kamen, začínám se přiklánět k řešení cpaní pilin do igelitových sáčků. Když se vezmou ty jemné, tak jeden sáček může být 0,1 gram? Tedy snad naprosté minimum hnusu a odpadne shánění papírových sáčků, které prostě vymizely... bohužel. Ale chce to nechat chvíli na sluníčku ležet, aby piliny uschly.
Topím pilinami v běžném kotli, kde většinou topím dřevem. Když už mám v kotli žhavé uhlíky na roštu tak na ně položím vystřižený kartonový čtverec o něco menší než je topeniště kotle.Na karton pak nasypu asi kýbl pilin. Ty pak prohořívají od krajů.Oheň se tak neudusí pilinami a přitom věechny piliny shoří.To opakuji asi po půl až 3/4 hodině.Vidím výhodu v tom, že nemusím sypat piliny do pytlíků ani kornoutů a nebo lisovat a míchat směsi s vodou a novinami.Papírového kartonu mi zbylo dost po malování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.