Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
po montazi okna jsem lepil na betonovej preklad zevnitr polystyren ( okno bylo asi o 5cm mensi nez otvor).
Lepil jsem polys penou a jak jsem ho drzel nez to zacne lepit, okopiroval mi polystyren nerovnost.
Stukem to nenapravim to by bylo moc tlusty na stuk...
Mohu dat na lepidlo s perlinkou jadrovku a pak ten stuk?
Diky
..."na lepidlo s perlinkou jadrovku"... Určitě NE! Jádrová omítka na lepidle držet nebude. Ale můžeš dát vyšší vrstvu lepidla pod/na perlinku - o jakou ´prohlubeň´ se jedná?
doplněno 03.04.13 18:40:1 - 1,5 cm lepidlo v pohodě srovná...
Opět zase mowlova erudovaná odpověď jaktože nebude držet normálně se to provádí tak já nevím asi to kuře ví víc než stavbaři
..."stavbaři"... - jak říkáš, provádějí na stavbách spoustu ´prasáren´, které méně znalý zákazník-investor zaplatí, protože věří - že - "normálně se to provádí"...
Například - porotherm zděný běžnou maltou, ulámané rohy bloků nebo příliš velké spáry ´dozděné´ kvantlíky, betonové překlady bez termoizolace ´vytažené´ až na povrch zdiva - však ono to těch 8-10 cm polystyrenu skryje...
Nebo perlinka s lepidlem na nových zdech pod štuk namísto omítek (a klidně pod obklady).
Něco z "běžně prováděného" škodí jen zákazníkově kapse, něco i jeho stavbě...
Vyrovnej to lepidlem,pokud to pak ještě bude vidět,stejně na to dáš vrstvičku štuku.
JABRAKA
Já teda nevím,ale NIKDY jsme na polyš a lepidlo s perlou NEDAVALI jádrovou omítku! Ono na toto i ten jeden a jeden a půl centimetru je hodně! Osobně bych polyš přebrousil a na max půl centimetru nebo urnat a přilepit nnově s tím že podapřu prknem na celou plochu polystyrenu aby se neprohnul!
Tak jadrovka se da davat v jakekoliv tloustce ne? Musi se dat ale postupne.
1cm - 1.5cm neni zase tolik podle me teda.
Myslel jsem, ze tam dam z vrchu lat do rovna a zahazu to podle te late do roviny...
To Tomasov-ano jádrová se dá dát postupně i třeba 10cm.Ale na polystyren jsou určeny tenkovrstvé omítky a je schopen udržet dvě cca 1,5-2mm vrstvy stěrky a jednu vrstvu omítky (pastovité ) v tl do 3mm a navíc s kotvením polystyrenu!
Polystyren se stěrkou není určen na jádrovou omítku! V tom případě neměl dávat polystyren ale rovnou omítnou jádrovou!
Zbrus polystyren, pokud to nepůjdem zkus připrcnout perlinku s lepidlem a nějak to srovnat. Na zaschlé lepidlo dej normální štuk! Např. já jsem doma dával HASIT 160 a pohoda. Vrstva cca 2-5mm. Pokud chceš vrstvu vyšší, tak asi něco jiného, ale jádrovou bych nedával. NEBO na to lepidlo zkus nahodit hrubou zdící maltu, srovnej, vyštukuj a máš klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.