Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polys-perlinka-lepidlo-cim srovnat?Jadrovka?

Od: tomasov odpovědí: 12 změna:

Zdravim,

po montazi okna jsem lepil na betonovej preklad zevnitr polystyren ( okno bylo asi o 5cm mensi nez otvor).

Lepil jsem polys penou a jak jsem ho drzel nez to zacne lepit, okopiroval mi polystyren nerovnost.

Stukem to nenapravim to by bylo moc tlusty na stuk...

Mohu dat na lepidlo s perlinkou jadrovku a pak ten stuk?

Diky :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

..."na lepidlo s perlinkou jadrovku"... Určitě NE! Jádrová omítka na lepidle držet nebude. Ale můžeš dát vyšší vrstvu lepidla pod/na perlinku - o jakou ´prohlubeň´ se jedná?

doplněno 03.04.13 18:40:

1 - 1,5 cm lepidlo v pohodě srovná...

luig

Opět zase mowlova erudovaná odpověď jaktože nebude držet normálně se to provádí tak já nevím asi to kuře ví víc než stavbaři*jasne*

výtka
Upozornění od sys hejkal 03. 04. 2013 17:07:49
Nesouhlas se dá vyjádřit kulturněji. A více by pomohlo, kdyby jsi místo kritiky mowly napsal, jak to má tazatel udělat... Zkus také psát interpunkční znaménka, aby byl text srozumitelnější... cs.wikipedia.org/...
luig

Omlouvám se .

mowla*

..."stavbaři"... - jak říkáš, provádějí na stavbách spoustu ´prasáren´, které méně znalý zákazník-investor zaplatí, protože věří - že - "normálně se to provádí"...

Například - porotherm zděný běžnou maltou, ulámané rohy bloků nebo příliš velké spáry ´dozděné´ kvantlíky, betonové překlady bez termoizolace ´vytažené´ až na povrch zdiva - však ono to těch 8-10 cm polystyrenu skryje...

Nebo perlinka s lepidlem na nových zdech pod štuk namísto omítek (a klidně pod obklady).

Něco z "běžně prováděného" škodí jen zákazníkově kapse, něco i jeho stavbě...

mowla, dneska jsem byl na přednášce soudního znalce o poruchách staveb, chtělo se mi brečet, když jsem viděl řemeslo..

tomasov
hodnocení

0x

Doplnění otázky:

Jedna se o prohluben ktera je cca 1 az 1.5cm hluboka

jabraka*

Vyrovnej to lepidlem,pokud to pak ještě bude vidět,stejně na to dáš vrstvičku štuku.

JABRAKA

tomasov

Dekuji za odpovedi zkusim tedy, jestli to pujde tim lepidlem...

Já teda nevím,ale NIKDY jsme na polyš a lepidlo s perlou NEDAVALI jádrovou omítku! Ono na toto i ten jeden a jeden a půl centimetru je hodně! Osobně bych polyš přebrousil a na max půl centimetru nebo urnat a přilepit nnově s tím že podapřu prknem na celou plochu polystyrenu aby se neprohnul!

tomasov
hodnocení

Tak jadrovka se da davat v jakekoliv tloustce ne? Musi se dat ale postupne.

1cm - 1.5cm neni zase tolik podle me teda.

Myslel jsem, ze tam dam z vrchu lat do rovna a zahazu to podle te late do roviny...

To Tomasov-ano jádrová se dá dát postupně i třeba 10cm.Ale na polystyren jsou určeny tenkovrstvé omítky a je schopen udržet dvě cca 1,5-2mm vrstvy stěrky a jednu vrstvu omítky (pastovité ) v tl do 3mm a navíc s kotvením polystyrenu!

Polystyren se stěrkou není určen na jádrovou omítku! V tom případě neměl dávat polystyren ale rovnou omítnou jádrovou!

liborrr
hodnocení

0x

Zbrus polystyren, pokud to nepůjdem zkus připrcnout perlinku s lepidlem a nějak to srovnat. Na zaschlé lepidlo dej normální štuk! Např. já jsem doma dával HASIT 160 a pohoda. Vrstva cca 2-5mm. Pokud chceš vrstvu vyšší, tak asi něco jiného, ale jádrovou bych nedával. NEBO na to lepidlo zkus nahodit hrubou zdící maltu, srovnej, vyštukuj a máš klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]