Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znehodnocená voda ve studni

Od: curda odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřebuji prosím poradit. Sousedka mi neúmyslně vypustila močůvku na můj pozemek a ta se dostala až do vody ve studni. Zajímá mě, jak se dá co nejrychleji studna vyčistit a jestli mám podnikat nějaké právní kroky jako poškozený.

Děkuji předem za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Voda se bude dát použít jen na mytí a koupání.Ale je nutno do studny nalít dvě deci SAVA.Nejhorší je,že se močůvka bude prosakovat aspoň rok.

JABRAKA

albatros498022*
hodnocení

0x

Desinfikovat a odčerpávat jak jen to půjde, ale potrvá to podle propustnosti půdy dost dlouho, ale až rok to být nemusí. Chtělo by to rozbor, který by měla zaplatit sousedka.

hodnocení

0x

Je to neúmyslné poškození cizí věci, nebo jak se tomu říká. Řešení záleží na tom, jaké máte se sousedkou vztahy. Řekl bych že není problém zdokumentovat stav věci a zajít na policii si promluvit, co by se dalo dělat. Minimálně přestupek to bude, škoda Vám prokazatelně vznikla. Myslím že je i zakázáno zákonem zakládat hnojiště v určité vzdálenosti od zdrojů vody a majitel hnojiště má povinnost zabránit vsaku. Nebo se s ní můžete na nějaké náhradě domluvit přímo - nevím jak moc je kvalita vody ve studni pro Vás důležitá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]