Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potrubi na vodu se zahrevnym kabelem

Od: juglans® odpovědí: 4 změna:

Uvazuji nechat zavest do staje vodu k napajeckam a aby nezamrzala voda nechat instalovat zahrevny kabel k potrubi.zajimalo by me,jestli potrubi bude muset byt stejne zakopane,po zamrzovou hloubku?Jak se instalace kabelu a celeho zarizeni k napajecce provadi?Potrubi by se muselo tahnout asi 50m.Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

momo*
hodnocení

2x

Dobrý den. My to měli takto: až k napaječce potrubí v zemi a pak ten kousek nahoru k napaječce byl opatřen odporovým zahřívajícím kablikem, to celé ještě zaizolované proti zamrznutí třeba polystyrénem. Voda vedla do "nezamrzující " napaječky. Ale když byl větší mráz a silný vítr tak napaječka stejně většinou k ránu zamrzla. Měli jsme dva druhy na 220V a 24V. Důležité je aby se zvířata nedostala ke kablům a při mrazu zařízení kontrolovat. Ale jinak celkem spokojenost. Pracoval jsem s tím 15 let. M.

hodnocení

momo,moc vam dekuji.Jeste se zeptam,kolik tak vidite porizovaci cenu,kdyz od zdroje,je asi 50m a zatim bych 1-2 napajecky?Vite jsem v uplnych zacatcich,jedna investice,za druhou a tak bych chtela mit jen trochu predstavu.Myslim ze ze zakona,musi zvirata napajecky mit?Nebo kdyz dam ze zacatku kybl s cerstvou vodou a prez den zkontroluji,zatim staci?Budu mit kontrolovany chov ovci.Dekuji

momo*

Dobrý den. Nevím co je ze zákona ale zvířata vodu musí mít. Kýbl určitě stačit nebude. Přes léto by snad stačila nějaká provizorní ale větší nádržka na vodu. Zvířata ji ale brzy znečistí a taky kolem je bláto apod. Pořizovací cenu si netroufám odhadovat. Spojte se s nějakým chovatelem ve svém okolí a ten vám určitě rád poradí. A ještě: když zvířatům uděláte dobré podmínky tak se vám dobrým odvděčí, což u lidí nebývá obvyklé. Hodně chovatelských úspěchů! M.

hodnocení

momo -tady u nas neznam kdo by to mel.Dnes jsem se radila s pani,od ktere kupuji cistokrevneho beranka.Zatim kyble musi poslouzit,jsem doma,tak mi nevadi,kdyz jim prez den dam vicekrat.nadrzka je urcite dobra vec,neco vymyslim.Skoda,ze dnes uz potok neni moc cisty a nemuzou pit z neho.cely pozemek lemuje potucek,na pohled cisty.Jinak napajecky jsou supr vec,urcite to mnoho ulehci,snad se na ne brzy zmuzu.Pani mi nerekla primo,ze to nemusi byt,ale ze mi kontrola neprijde,ze na to kaslou.no,mam rada jistotu,ale take musim koukat,na co mam.Jiste je,ze se to v dobrem obrati.Diky za prani.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]