Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčka v patře

Od: choze* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer, rekonstruujeme rodiný dům svépomocí. Po kompletním předělání přízemí se chystám na patro.

V patře jsou příčky udělané tím stylem že je udělán dřevěný rošt pobytý hobrou na tom je rákou a omítka. Mám v úmyslu všechny příčky vybourat a udělat nové.

Nějraději bych je udělal buď porobetonu nebo nějakých příčkověk už kvuli tomu že na stěně bude v budoucnu kuchynská linka a v koupelně nejspíš boiler.

Jenže si nevím rady s tloušťkou stěny.

V přízemí je příčka z plných cihel, na 15ku.

A na tuto příčku chci v patře pokračovat příčkou ( prostě jet příčkou nahoru). Ale teď z čeho a jakou tloušťku?

Nejraději bych pokračoval výš zase 15kou, nějakou příčkovkou. Unese to ta zed nebo raději použít nějaký porobeton. Podotýkám že v přízemí má příčka nové základy o hloubce cca 50cm a pod betonem je ještě půdovní základ z kamenů.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Použil bych porobeton 10 cm to umese jak linku tqk i bijler a zatížení na spodní příčku bude přiměřené.

jabraka*
hodnocení

0x

Jde použít i 100 mm ytong.Tam,kde příčky podloženy nejsou,tak sádrokarton.

JABRAKA

choze*
hodnocení

0x

Takže víc jak 10cm sílu tedy ne jo? A nějakou příčkovku by jste nedoporučili? Je mi jasný, že bude několikrát těžší neš porobeton, ale radči pracuju s cihlou a pak omítku, něž ytong a pak se patlat lepidlem lepidlo.

mowla*

Přiznám se, že bych - narozdíl od kolegů, vycházel z konstrukce podlahy vyššího patra.

Samozřejmě, že lehké a relativně pružné příčky - SDK (či původní dřevo-hobra) lze postavit na čemkoli, ale porobeton nebo keramiku už ne (při nedostatečně pevné podlaze hrozí praskání až zřícení) - takže jako prvního bych pozval statika na obhlídku a teprve jeho se pak ptal, jaký materiál na další konstrukce by mi doporučil...

choze*
hodnocení

0x

Tak pro upřesnění jsem nakreslil pár obrázků jak by to mělo vypadat.

Na prvním obrázku je nakreslený půdorys přízemí a tloušťky stěn jak jsou.

Na druhém je nakresleno patro, a modře jsou vyznačeny příčky kteríé bych chtěl vytvořit. podlahy v patře jsou v jedné místnosti dřevěné trámy a v druhé traverzy.

Příčka v patře

choze*
hodnocení

0x

a patro jak bych ho chtěl. U té místnosti s trámy bych třeba šel i do dřevěné příčky, ale nerad bych daval sádrokarton, ten až v uplně nejkrajnější situaci

Příčka v patře #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]