Dobrý den Michalo! Už jsme zde měli obdobný dotaz v polovině prosince. A jedna rada zněla - obyčejným šamponem na vlasy. Já jsem psala převzatou radou od lesáka - potřít sádlem, nechat působit a poté umýt / vyprat /. Tak můžete zkoušet, co bude nejlepší a co budete mít doma.
Z pvc jsem to nezkoušela, ale z rukou běžně velice rychle a spolehlivě smývám smůlu obyč. stolním olejem. stačí si ho do rukou vetřít a pak ho z rukou smýt třeba jarem na nádobí.Je to bez chemije a 100%. PVC by olej neměl uškodit, takře klidně do toho. Moni
tesyk*
Stejné a kupodivu s fungujícím účinkem má i obyčejné máslo. Dříve jsem zasmolené ruce trápil solvinou, benzínem, naftou a podobně a pak jsem zkusil chvíli roztírat máslo a šlo to dolu úplně snadno. Tak asi i na to lino by to mohlo působit také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.