Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit skvrnu od smoly na PVC podlaze?

Od: michala* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu, jak odstranit skvrny od smoly na PVC podlaze, děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Petrolejem.

S acetonem bych asi byl opatrnější a reakci PVC bych nejprve zkusil na nějakém neviditelném místě.

jabraka*
hodnocení

0x

Přírodní pryskyřice jsou docela dobře rozpustné v lihu.Pokud přidáš 10 % acetonu,pujde to lépe.

JABRAKA

lidka*
hodnocení

0x

Dobrý den Michalo! Už jsme zde měli obdobný dotaz v polovině prosince. A jedna rada zněla - obyčejným šamponem na vlasy. Já jsem psala převzatou radou od lesáka - potřít sádlem, nechat působit a poté umýt / vyprat /. Tak můžete zkoušet, co bude nejlepší a co budete mít doma. *uspech*

moni*
hodnocení

0x

Z pvc jsem to nezkoušela, ale z rukou běžně velice rychle a spolehlivě smývám smůlu obyč. stolním olejem. stačí si ho do rukou vetřít a pak ho z rukou smýt třeba jarem na nádobí.Je to bez chemije a 100%. PVC by olej neměl uškodit, takře klidně do toho:). Moni

tesyk*

Stejné a kupodivu s fungujícím účinkem má i obyčejné máslo. Dříve jsem zasmolené ruce trápil solvinou, benzínem, naftou a podobně a pak jsem zkusil chvíli roztírat máslo a šlo to dolu úplně snadno. Tak asi i na to lino by to mohlo působit také.

innkas*
hodnocení

0x

Zkuste obyčejný šampon na vlasy,na ruce od smoly to funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]