Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze koupit slušný byt do 400.000 Kč?

Od: tivoren odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

myslíte, že je reálné koupit menší slušný byt do 400.000 Kč? Pracuji z domova, rodinu nemám, jsem tedy schopen přestěhovat se téměř kamkoliv, tedy i do oblasti s vyšší nezaměstnaností, kde jsou nemovitosti levnější. Na druhou stranu zase nechci, aby to bylo vyloženě tam, kde je vysoká kriminalita, nepřizpůsobiví občané atd. Jakou lokalitu byste případně doporučili. Předem díky za Vaše podněty.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nezáleží jen na pořizovací ceně, dobře si hlídejte hlavně provozní náklady bytu - příspěvek do fondu oprav, zadluženost domu, rozvody v havarijním stavu, paušál nějaké agentuře, která se o dům stará, atd. Je barák po rekonstrukci? Kolik dluží? Nejsou v prodlení za energie a služby? Může se stát, že ve stejných panelácích vedle sebe budou dvojnásobně rozdílné náklady - jde o velké peníze, toto chce zjistit před koupí jinak může být z dobré koupě noční můra. Taky je vhodné zajít do domu třeba i někdy bez realitního agenta, zjistit jestli není v okolí bytu někdo nesnesitelný - štěkající pes, řvaní, muzika.

tivoren
hodnocení

Díky za Vaši velmi erudovanou odpověď. Naprosto s Vámi souhlasím. Už jsem se setkal s bytem u nějž byla zdánlivě nízká pořizovací cena, ale poplatky družstvu byly natolik vysoké, že to bylo srovnatelné s tím jako kdybych si ten byt vůbec nekoupil ale pouze pronajal. Nebrat byt hned na místě, ale počkat, dostat se později do domu sám a vše obhlédnout, už jsem se naučil při hledání pronájmů. I v tom máte pravdu. Bohužel to není vždy úplně účinné. Jednou jsem měl smůlu, že ti nejhlučnější sousedé byli zrovna na dovolené, takže po prvních dnech spokojenosti jak je byt klidný následovalo nepříjemné překvapení.

hodnocení

1x

v Mostě koupíte 100%. jinde v čr 100% ne.

doplněno 02.04.13 19:52:

pro inspiraci:

reality.aukro.cz/...

Ústí nebo Teplice, byty v Mostě jsou těžko prodejné.

tivoren
hodnocení

Ano, před koupí bytu v Mostě jsem byl varován, tam už je to prý hodně špatné se skladbou sousedů i kriminalitou. Potřeboval bych znát názory lidí, kteří mají konkrétní zkušenosti s ostatními městy, tedy Ústím nebo Teplicemi, ale případně i z jiných lokalit.

cocinkamichalka*

Kdysi přítel koupil cca za 50 tis. družstevní byt, prakticky holobyt. Potom jsme jej prodali cca 6x dráž. Pokud bude tazatel chtít poradit s konkrétní lokalitou v Teplicích, můžu poradit, jsem z blízka.

doplněno 02.04.13 21:29:

Miro, básník tím chtěl říci, že byty v této lokalitě se dají koupit opravdu za hubičku, pokud do nich člověk investuje další peníze na opravy a samořejmě spoustu práce...

kdysi stály byty do 150 000,- korun. Tazatele to ale jistě nezajímá. *bum*

tivoren
hodnocení

Určitě budu rád, pokud mi poradíte konkrétně s Teplicemi. Předběžně jsem zjistil, že byt se tam do 400 tisíc pořídit dá, ale nevím jak je to tam s negativními faktory: nepřizpůsobiví obyvatelé, kriminalita, ovzduší atd.

cocinkamichalka*

V Teplicích jsem si problému s ovzduším nevšimla (= necítím smrad), zato třeba Ústí je smradlavé... no místama úplně na poblití (Klíše, Střekov).

Co se týče Teplic, tak nejlevnější byty bývají na sídlišti Prosetice. Ale i tam jsou velké rozdíly, ulice Pražská, Školní atd. ještě docela ujdou, ale třeba ulice Na Konečné je hrůza, to určitě nebrat. Dobré sídliště je například Šanov, ale tam si nejsem jistá, zda se vejdete do ceny.

tivoren
hodnocení

Děkuji mnohokrát. A jak je to v Teplicích s výskytem nepřizpůsobibých obyvatel a kriminalitou? Jsou tam nekuřácké kavárny a restaurace?

cocinkamichalka*

No - asi takhle. Je jich tam víc, než jinde, myslím tím třeba víc, než v Praze ;) Pokud ale nebydlíte vyloženě na "nepřizpůsobivém" sídlišti, je docela klid.

Nekuřáckých restaurací je myslím dostatek, i kaváren - Teplice jsou lázeňské město. Lázeňské centrum je opravdu nááádherné.

panelak
Zrovna ctu clanek o cenach p/... v CR a doslova tam pisi: "V Teplicích pověst novodobých ghett mají podle místních třeba sídliště Prosetice nebo Trnovany."
cocinkamichalka*

Proto píšu - Prosetice nebrat ;)

panelak

Psala jsi: "ulice Pražská, Školní atd. ještě docela ujdou".

"Jeste ujdou" a "ghetto" mi nejak nesly dohromady :)

cocinkamichalka*

Jj, ghetto v pravém slova smyslu začíná Na Konečné. Vím o čem mluvím - nějakou dobu jsem tam bydlela.

uska*
hodnocení

1x

Koukejte po dražbách, bývají tam byty za směšné ceny.

doplněno 04.04.13 22:29:

ringo - kolikrát jste byl na takové dražbě? Já se byla podívat ze zvědavosti. Městečko se 17 000 obyvateli, panelák, zateplený , patro nevím, byt 3 + 1 se neprodal za 280 000,- Kč. Za nějakou dobu bylo druhé kolo a byt se prodal za polovic = 140 000,- Kč.

Ale nakonec často vyletí na ceny k pláči.

hodnocení

1x

3+1 družstevní v Havířově na Šumbarku,ale spíše 450-500.000,-ale i to ujde,ne?Zateplený,opravený,plastová okna,kolegyně z práce takový nedávno koupila.Podzim 2012.

hodnocení

0x

určitě 1+1 např. v Hodoníně, Břeclavi, okolí Znojma. Prostě lokality s vyšší mírou nezaměstnanosti nebo nedaleko hranic. Nepíšete velikost. Dejte si vyhledat "byt 1+1 Hodonín či jiné město a uvidíte.

hodnocení

0x

Malá městečka na Moravě i 3+1 za ty prachy.

mike32*
hodnocení

0x

Lze - ale rozhodně ne středočeský kraj ... tady to začíná garsonkou za 800 tis. a končí 3+1 za dvě mega ...

lidus*

"mike" Brno je na tom stejně a Vyškov jen o málo lépe, byt za 400 000 to neznám v této lokalitě ani jeden.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]