Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavba stáje

Od: er* odpovědí: 2 změna:

Dobý den, chtěl bych se zeptat ohledně výstavby stáje pro koně, která by měla být optimální pro ustájení jednoho dospělého koně a jednoho poníka.

1) Jaké rozměry (půdorys, výška)?
...jestli si např. veterina neklade nějaké požadavky na minimální prostor pro koně, apod.

2) Jaké základy (základové pasy, deska prostý beton / ŽB)?

3) Jaká podlaha (je reálný beton?)?

4) Jaké zdivo a střešní konstrukce?
...hledáme co nejlevnější řešení, aby plnilo svůj účel (kůň musí být v teple bez vytápění, požární bezpečnost - stavba zamýšlena v PNP jiné stavby)

Budu všem vděčný za jakoukoliv radu, která by pomohla výstavbě stáje svépomocí (samozřejmě pouze na co budeme stačit).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Nevím jak po změně stav. zákona, ale vím, že dle starého byste se bez projektu na stáj neobešel. No a projektant snad zná výšku stáje atd. Já bych se zastavila na stav. úřadě a zjistila podmínky stavby. Vím, že byl problém s životním prostředí ohledně jímky u stáje atd.

doplněno 02.04.13 23:27:

Mám dojem, že bez papírování se neobejdete. Do 25 m 2 můžete bez povolení postavit spoustu věcí, ale nesmíte v nich chovat zvířata.

Nepomůže vám tento odkaz? don-a.blog.cz/...

er*
hodnocení

Se stavebním úřadem si hlavu nelámu, spíše mě zajímá stavebně-technická stránka věci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]