Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučná sousedka

Od: paveluss odpovědí: 5 změna:

Dobrý den bydlíme v paneláku kde jsou hrozně ošizené panely a sousedka nějak zvlášt neřeší, že jejíc chování je dolů slyšet, běhá po bytě a pořád něco stěhuje hudba. nad sousedkou už nikdo nebydlí tak si to nemůže zažít. Pomohlo by udělat sádrokartonový podhled vyplněný 15cm skelné vaty? Popř. nevím kolik by to stálo. bydlíme v družtevním domě. Daly by se náklady na odhlučnění proplatit od družstva. jelikož je družstvo pronajímatel.

Moc děkuji. Pavel

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

0x

Nevím, jak pochodíš s tím proplácením, ale vím, že v paneláku se hluk nenese skrz strop, ale hlavně hmotou panelu, tedy konstrukcí. Pak stoupačky a různé škvíry, takže efekt odhlučnění stropu je mizivý. Kdyžtak ještě počkej, možná Milancukrář nebo někdo podobný poradí, co by se dalo dělat, naděje umírá poslední.

rico*
hodnocení

0x

Úplně Vám rozumím. Na hlučné sousedy jsem měl vždy smůlu a především z dupání sousedů nade mnou jsem byl doslova na prášky. Proto jsem sháněl byt v posledním patře, byl to dokonce mezonet, takže jsem byl přesvědčený o tom, že v něm bude klid. Ale k mému nepříjemnémuj překvapení nebyl. Sousedy pode mnou jsem slyšel dokonce i když jsem vyšel do dalšího patra mého bytu! Čili celé přízemí mého bytu a další strop mělo sloužit jako izolace, ale přesto to zdaleka nestačilo. Hluk se totiž přenáší i přes stěny. Můžete si tedy být téměř jistý, že podhled nepomůže. Četl jsem hned několik diskuzí do nichž přispěli lidé, kteří si nechali odhlučnit byt i specializovanou firmou a byli velice zklamaní naprosto minimálním a nedostatečným efektem.

hodnocení

0x

skuste se se sousedkou nák rozumně domluvit to odhlučnění stropu opravdu nepomáhá hluk de po panelech je to jak mor

a nebo to udělat jako známej pustil naplno metalový koncert jisté skupiny a na 2 hodiny odešel z bytu *smich*

rico*

Šance, že se pán se sousedkou domluví je podobně jako "odhlučnění" prakticky nulová. Zkoušel jsem to také a vždy bez úspěchu. Lidé jsou bohužel neuvěřitelně bezohlední a když po nich něco chcete, mají tendence na just Vám nevyhovět. K tomu, že ještě nejsem v blázinci mi pomohly ucpávky do uší, ale ani ty nejsou všemocné a obzvlášť nízké zvukové frekvence (např. dupání) nejsou schopné úplně utlumit.

rezinka2*
hodnocení

0x

Dobrý den, řekla bych, že v paneláku nepomůže snad nic. Také bydlíme v posledním patře, ale jakýkoliv zvuk od mluvení, křiku, pláče či "manželských povinností" je všechno slyšet přes 2 poschodí. Toto jsou běžné věci, na které si zvyknete, ale jakmile narazíte na hudebníka či domácího kutila, nemáte šanci. Také jsme si zkoušeli s hudebníkem, o poschodí níže, který byl navíc domácí kutil, promluvit, zkoušeli jsme také pustit tu hudbu, jak jsem četla v jednom příspěvku, ale nic nepomůže. Lidé mají za to, že když jsou ve vlastním, že mohou své decibely pouštět neomezeně na čase a délce či si udělat z bytu domácí dílnu. Nechali jsme si také odhlučňovat podlahu, včetně utěsnění všech škvír, ale toto bylo zcela bezvýsledné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]