Nejste přihlášen/a.
Dobrý den bydlíme v paneláku kde jsou hrozně ošizené panely a sousedka nějak zvlášt neřeší, že jejíc chování je dolů slyšet, běhá po bytě a pořád něco stěhuje hudba. nad sousedkou už nikdo nebydlí tak si to nemůže zažít. Pomohlo by udělat sádrokartonový podhled vyplněný 15cm skelné vaty? Popř. nevím kolik by to stálo. bydlíme v družtevním domě. Daly by se náklady na odhlučnění proplatit od družstva. jelikož je družstvo pronajímatel.
Moc děkuji. Pavel
Nevím, jak pochodíš s tím proplácením, ale vím, že v paneláku se hluk nenese skrz strop, ale hlavně hmotou panelu, tedy konstrukcí. Pak stoupačky a různé škvíry, takže efekt odhlučnění stropu je mizivý. Kdyžtak ještě počkej, možná Milancukrář nebo někdo podobný poradí, co by se dalo dělat, naděje umírá poslední.
Úplně Vám rozumím. Na hlučné sousedy jsem měl vždy smůlu a především z dupání sousedů nade mnou jsem byl doslova na prášky. Proto jsem sháněl byt v posledním patře, byl to dokonce mezonet, takže jsem byl přesvědčený o tom, že v něm bude klid. Ale k mému nepříjemnémuj překvapení nebyl. Sousedy pode mnou jsem slyšel dokonce i když jsem vyšel do dalšího patra mého bytu! Čili celé přízemí mého bytu a další strop mělo sloužit jako izolace, ale přesto to zdaleka nestačilo. Hluk se totiž přenáší i přes stěny. Můžete si tedy být téměř jistý, že podhled nepomůže. Četl jsem hned několik diskuzí do nichž přispěli lidé, kteří si nechali odhlučnit byt i specializovanou firmou a byli velice zklamaní naprosto minimálním a nedostatečným efektem.
skuste se se sousedkou nák rozumně domluvit to odhlučnění stropu opravdu nepomáhá hluk de po panelech je to jak mor
a nebo to udělat jako známej pustil naplno metalový koncert jisté skupiny a na 2 hodiny odešel z bytu
Šance, že se pán se sousedkou domluví je podobně jako "odhlučnění" prakticky nulová. Zkoušel jsem to také a vždy bez úspěchu. Lidé jsou bohužel neuvěřitelně bezohlední a když po nich něco chcete, mají tendence na just Vám nevyhovět. K tomu, že ještě nejsem v blázinci mi pomohly ucpávky do uší, ale ani ty nejsou všemocné a obzvlášť nízké zvukové frekvence (např. dupání) nejsou schopné úplně utlumit.
Dobrý den, řekla bych, že v paneláku nepomůže snad nic. Také bydlíme v posledním patře, ale jakýkoliv zvuk od mluvení, křiku, pláče či "manželských povinností" je všechno slyšet přes 2 poschodí. Toto jsou běžné věci, na které si zvyknete, ale jakmile narazíte na hudebníka či domácího kutila, nemáte šanci. Také jsme si zkoušeli s hudebníkem, o poschodí níže, který byl navíc domácí kutil, promluvit, zkoušeli jsme také pustit tu hudbu, jak jsem četla v jednom příspěvku, ale nic nepomůže. Lidé mají za to, že když jsou ve vlastním, že mohou své decibely pouštět neomezeně na čase a délce či si udělat z bytu domácí dílnu. Nechali jsme si také odhlučňovat podlahu, včetně utěsnění všech škvír, ale toto bylo zcela bezvýsledné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.