Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na nwtu a na RWE je zmínka o snížení ceny plynu pro všechny zákazníky RWE. Já mám tarif Ideal, kde mám cenu garantovanou po 24 měsíců, tj do 02/2014. Dle platného ceníku je už teď dle ceny z 02/2012 o dost levnější jak jiné tarify. Jak se mě tato sleva dotkne a nebo jaké je porovnání tarfifů Standart, Ideal, Optimal ... jestli má smysl tento tarif změnit? Děkuji
Snížení ceny plynu o 10% je pouze marketingový trik velkozloděje RWE.Všimněte si,že snížení ceny bude platit až po skončení topné sezony a začátkem následující sezony,ceny opět zvednou.U RWE jsem platil 18.13Kč za kubík,u EONu mám sazbu 12.65 +320Kč za stálou platbu,což je něco přes 14.50 za kubík.
Přesně tak! Smutná snaha o manipulaci s veřejným míněním pomoci PR tiskové zprávy převzaté předními médii. Tvrzení, že se dostali po slevě pod ceny většiny dodavatelů je už skoro trapné. Pořád jsou téměř nejdražší. Rozdíl mezi nejlevnějším dodavatelem a RWE podle distributora je v tabulce v tomto článku.
Sleva se tě nedotkne a nyní ani po dobu dvou let pod sankcí nemůžeš měnit tarif. Jinak by ta smlouva neměla smysl...
Děkuji, ona právě ta cena je dost zajímavá, takže chápu že tu slevu nedostaneme. Ale uvažuji jestli do budoucna je výhodné v ní (tarfiu Ideal) pokračovat. Zatím máme spotřebu do 15 MW. O nemožnosti výpovědi víme a ani neuvažujeme. Je někde k nalezení porovnání těch tarifů kdybychom do budoucna o tom uvažovali?
Zkuste vznést dotaz přímo na infolince RWE. Ale sám spíše uvidíte, jak se bude cena pohybovat nadále. Dnes je cena více než zajímavá, otázkou však je jak bude vypadat za rok.
Tak já nevím, ale podle všech porovnávačů cen plynu je RWE jeden z nejdražších dodavatelů a 10% sleva to nespraví. Např já beru od RWE kubík za 18,50Kč, rozvázal jsem smlouvu a přešel k EONu a mám 14,50Kč za kubík a to je sakra rozdíl. Pokud RWE sleví 10% tak by se v mém případě dostali na 16.65,- za kubík... pořád nic moc.
Právě nám přišlo vyučtováni za plyn od RWE a kubik nás vyšel na 15.61kč o 10haléřu víc než v lonském roce.Vám jak uvádite vycházi kubik pynu od stejného dodavatelé na 18.50kč.Nechápu takové rozdily v ceně od jednoho dodavatelé.Plynem topime,ohřiváme vodu a vaříme.
Za 2050 kubíků plynu si RWE v Moravskoslezkém kraji účtuje 37465 Kč což je 18,27Kč za kubík... tož asi tak
My máme na odběr plynu od RWE fixaci ceny od r.2011 tak zřejmě proto nás vyšel kubík v Moravskoslezkém kraji 15,61kč.Nechci RWE nějak vychvalovat, ale dle fakturace za plyn svůj závazek plní.Pořád mi totiž vrtalo hlavou proč jste vypočital že za kubík plynu bych měla platit 18,27kč...tož asi tak
Vzhledem k fixu,který jste podepsal nárok na nový tarif patrně mít nebude. Možná by se na Vás mohla stahovat sleva avizivaných 3500,- pro stávající zákazníky (to je jako vlk se nažral a koza zůstala celá). Jinak si myslím, že i po slevě zůstane dražší než ostatní (kalkulace na snižujeme.cz).
Podle mě, má smysl jim napsat. Půjdou teď na ruku zákazníkům, protože jim houfně utíkají. Možná bych se podíval do podmínek, jaká je pokuta, i když ji při spotřebě 15 MW/rok získaná úspora nepokryje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.