Nejste přihlášen/a.
Doslechla jsem se, že u novostavby - konkretně Praha a okolí je nutné mít na pozemku garáž. Mohl by mě někdo navigovat čím je to dáno? Vyhláškou?
Páni, tak tohle by mě nikdy nenapadlo. Povinnost garáže nebo stání na zahradě? Za chvíli přijde nařízení, že na střeše musí být přistávací plocha pro vrtulník a kdo bude mít bazén víc jak 5m, bude nutné přístaviště pro letadlovou loď a jeřáb na kontejnery.:D
Já to chápu, ale na druhou stranu, jak k tomu přijdou lidi, co auto nechtějí? Tohel by se mělo vztahovat spíš ke koupi auta než domu. I když takových je už dnes asi minimum. No, ještě že bydlím na vesnici a můžu na zahradě zaparkovat třeba dvacet aut. Jen mi to přišlo úsměvný.:D
doplněno 02.04.13 18:42:No, stejně se můžu zeptat - to zakážeme stavět lidem baráky, když nebudou mít kolem dost pozemku na auto? Tohle je obousečné, ale je to v podstatě jedno, když si to Pražáci nechaj líbit, já jim do toho kecat nebudu.
Rodinný dům musí mít nejméně jedno garážové stání na jeden byt. Není-li možné z územně technických nebo stavebně technických důvodů příslušný počet garážových stání situovat v domě, mohou být řešena samostatnou garáží na pozemku rodinného domu. Kromě garážového stání v domě nebo v samostatné garáži musí být na pozemku rodinného domu vymezena plocha alespoň na jedno parkovací stání.
V Praze se to řídí vyhláškou MHMP č. 26/1999Sb
Nevěříte, ale je to tak, vloni jsem si tímto prošla. Jedna garáž je nutnost k novostavbě RD + jedno stání (zpevněná plocha). Údajně venkovní stání je nutné pro zaparkování sanitky nebo návštěvy - nesmějte se, tak jsem byla u nás poučena. Pokud není technicky možné vybudovat u novostavby garáž, musí být na vlastním pozemku stání dvě. A to proto, že si v budoucnu můžete zakoupit auto. A tyto venkovní stání musí být v docházkové vzdálenosti maximálně 300 m od novostavby a musí být zakresleny již v projektu.
Ahoj! Chtěla bych se zeptat, zda se tato vyhláška vztahuje i na staré domy. Máme povolení na garáž, teď bych ráda udělala změnu - nic není zkolaudováno - a na stavebním úřadě se ohánějí touto vyhláškou Dá se to nějak obejít? Těch 300m stačí stání pod širým nebem na pozemku mé mamky? Ta auto nemá, ale zato má garáž
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.