Nejste přihlášen/a.
Chystám rekonstrukci podkroví pro bydlení a zamýšlím se nad variantami rekonstrukce podlahy.
Upřímně se mi nechce odstraňovat půdní cihly a násep pod nimi - což asi bývá standardní postup při rekonstrukci.
Dozvěděl jsem se, že jeden známy nedávno výstavbu nové podlahy v podkroví řešil tak, že neodstraňoval původní starou podlahu, ale nad starou podlahu vstavěl podlahu novou. Nová podlaha je prý v ůrovni příčných trámů. Nevím jak, to vyřešil a na čem podlaha drží - asi nějaký rastr.
Můžete mi někdo poradit, jestli s tím máte nějakou zkušenost?
Děkuji
jkr, upřimně, začal bych tím, že si rozmyslíte svoji verzi. Páč se může stát, že rekonstrukcí si zaděláte na problémy. Pokud odstraníte vše zbytečné, opotřebované, poškozené a podobně, zjistíte pak, že kvalita dřeva je (není) OK. Pak se podle zjištení bude postupovat.
Pokud položíte na součastný povrch podlahu, (jde to) sice ušetříte námahu. Nevím jak vysoký máte prostor, zdali trámy co vedou napříč od pozednic unesou plánovanou zátěž, zdali půjdou podepřít trámy,
Určitě je zapotřebí místní prohlídku, popřípadě nakoukonout do plánů, udělat sondy ,,
Taky lze na zem položit polyš EPS 70Z do výšky vodorovných trámů a na to položit OSB desky a lino, nebo dlažbu, možností je mnoho...
doplněno 02.04.13 12:42:jkr, chválím Vás za to, že začnete přemýšlet i o jiných možnostech, hlavně kontrolou stavu trámoví, podbití a hlav trámů..
Milane děkuji za odpověď.
Zkusím se na to ještě statika a uvidím, jak se na to bude tvářit. Ale jak nad tím přemýšlím, asi bude lepší dát si s tím tu práci a jít na to cestou odstranění staré podlahy. Nechce se mi do toho prachu a tahat ty cihly, všechno v rukách. Ale asi bychom to zvládli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.