Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapalovani kotel Protherm

Od: kendik* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Mám kotel Protherm, který má elektrické zapalování.Chci se zeptat, zda je v pořádku že i pár vteřin po zapálení plynu v kotli stále zapalování cvaká i když plyn v kotli už hoří?Než se plyn zapálí cvaká rychle a po zapálení je čas mezi impulsy delší.Těžko se to popisuje.Snad je to co píšu pochopitelné.Děkuji za radu

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Ano, je to v pořádku, doba na zapálení je trošku naddimenzovaná, protože pokud by se kotel nezapálil, dojde k chybovému stavu, který bývá nutné manuáně zresetovat. Těch pár jiskřiček navíc je rezerva, aby v případě že je kotel v pořádku, opravdu spolehlivě došlo k zapálení plamene...

kendik*
hodnocení

Děkuji Vám za opravdu rychlou reakci.ale vždy jen někdy.V noci je to dost nepříjemné když člověk spí a musíte poslouchat skoro 20 vteřinové cvakání.Překvapilo mne to proto, že 4 roky (koupili jsme ho nový) to kotel nedělal.Zapálil se plyn a potom ani ťuk.Vyměnili jsme plynaře a najednou se to objevilo.Jak je to možné.Necvaká to vždy ale jen někdy to je také v pořádku?

doplněno 02.04.13 08:18:

Ono je na tom kotli víc věcí které mi připadají divné, ale nebudu s tím zdržovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]