Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový sporáková deska,zapalovací jiskra

Od: jana222® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Mám plynovou desku Ardo (servis už není bohužel v ČR) kdy každý hořák má takový malinký zapalovač na jiskru.Bohužel jeden z hořáků mi přestal zapalovat(občas někdy zapálí nebo až po opětovném škrnutí).Plyn jde,jiskérku to hází ale zdá se mi že jiskérka je proti třem ostaním sporákum slabší, menší.

Poradí mi někdo co s tím? Dá se to opravit po "domácku" nebo je třeba volat servis.To mi nevadí ale ARDO jak už jsme psala v ČR není.

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Newní na něčem kapka zaschlé potravy? ;)

figurek*
hodnocení

0x

nejdříve zkuste lehce očistit smirkem hrot kontaktu pro jiskru a taky to místo v nástavci, do kterého jiskra přeskakuje.

mija*
hodnocení

0x

Ten stejný problém jsme měli my,dokonce nám to ani neházelo jiskru.Už jsem chtěla volát servis ale ještě jsme to zkusili pořádně očistit stejným způsobem jak vám radi rádce předemnou...smirkovým papírem , jehlou a začalo to fungovát.

fribble*
hodnocení

0x

Většinou stačí strčit malíček do spáry mezi zapal. svíčkou a horákem. Svíčka se očistí, mírně se zvetší mezera mezi hořákem a svíčkou a je to ... U MORY mě to čeká pokaždé, když žena čistí sporák - obvyklé "Hele, ten zadní hořák blbě chytá ...") Ale nevysvětlíš ...

hodnocení

Moc všem děkuju.Ale pro jistotu posílám jednu nečitelnou jen orientační fotku z mobilu.Nevím co mám čistit smirkovým papírem? a hlavně kam strkat jehlu? Ani přes lupu nikdě žádný otvor nevidím.Čistit mám to malinké co kouká uplně nahoře?Nic jiného nikam strkat nejde...ani šroubovat atd...

děkuju

Plynový sporáková deska,zapalovací jiskra

hodnocení

0x

Ahááá, já jsem pochopila, že vám neháže jiskru. Problém může být také v tom, že ta nejhořejší plotýnka je zanesena zespodu zaschlým jídlem a nedovoluje přístup vzduchu k hořáku. Má zespodu takové výstupky, jakoby nožičky, aby byla nadzvednutá a vzduch mohl k hořákům. A také plocha, na které plotýnka sedí, musí být čistá. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]