Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavěšení bojler 60 l na vepřovice

Od: nemecc odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, instalatér nám montoval nový bojler. první co bylo jsem mu řekl, že stěna je z vepřovic, aby koupil dlouhé hmoždinky. Když jsem dojel z práce řekl mě, že tam dal sice masivní šrouby, ale dlouhý jen 15 cm. Mám strach, že bojler se vytrhne, když ne za týden, tak třeba za rok. Myslíte, že to vydrží?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Vepřovice, pokud nenavlhnou, jsou dobrý materiál. 15cm je podle mne postačující délka, při montáži třeba 80l bojleru se na něj zkouším zavěsit ještě před napuštěním, abych ověřil pevnost. Navíc šrouby jsou namáhány především na střih...

Pokud je to rozumný instalatér, tak na svoji práci dává záruku, byl by sám proti sobě, kdyby odvedl nekvalitní práci...

jardam
hodnocení

0x

Otázka: Jsou tam ocelvé, nebo plastové hmoždinky, v jakém stavu je zdivo, kolik šroubů, jaký pr§měr, hmoždinky zamaltovány - ano/ne, jaká malta VC, MC,?

nemecc
hodnocení

Jsou tam hmoždinky z plastu, hodně zdrsněné, ještě mě je ukazoval, že to musí vydržet 2 ks. průměr šroubu tak 8 mm. Přemýšlím že dám pod bojler ještě jekl, kterým ten kotel ještě podepřu pro jistotu. Ještě jsem přemýšlel nějakým spůsobem ho přitáhnout ke zdi.

jardam

Dobrý den,

na vetší zatížení by měly být rozhodně ocelové a pěkně zamáclé cementovou maltou, ale je to jenom 60l boiler a tak bych to asi zas tak neřešil, ten jekl je dobrý nápad, jinak máte na to záruku, tekže bych spoléhal na to...

figurek*
hodnocení

0x

šedesátilitrový bojler váží asi 80 kg. To je 40 kg na jednu hmoždinu a jeden šroub. Zatížení je statické, kolmo na osu šroubu, já bych se havárie neobával.

Kdyby se bojler chystal upadnout, pak náznaky byste viděli už teď. Nějaké ty praskliny na zdi a drolící se omítku na zemi.

Jestli máte i nadále obavy, pak zkuste experiment. Vyvrtejte díru na desítku hmoždinu, do ní vložte normální šroub a zkuste jej vylomit. Rukou se vám to nepovede. Budete muset zapáčit hasákem a hodně silně.

hodnocení

0x

Pane Němče, přeji hezký den. Uklidní Vás zkouška? Boiler visí bez problému. Zkuste se na něj pověsit (ne oběsit) a uvidíte, zdali vydrží..

Já sázím jeden řízek, že vydrží...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]