Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na plíseň v panelovém domě?

Od: grapp* odpovědí: 10 změna:

Nedávno nám namontovali nová plastová okna a nyní se kolem nich objevila nazelenalá plíseň,zkoušeli jsme vše,topit,větrat,ale nic.Několikrát jsem to stříkal jakýmsi Savem proti plísni,ale ani se to nehlo.Poradíte jak na to,Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zjistit příčinu vlhnutí. To je první krok. Ze zkušeností se domnívám, že byla provedena nesprávně montáž. Dali Vám těsnící pásky, zateplili špalety atd...

není nejlevnější řešení.

doplněno 09.03.09 16:38:

zapoměl jsem otazník

?

omlouvám se.

kejki3

Spíš nezateplili špalety?

zateplit! to znamená (zjednodušeně) okno, rám, pěna, ZATELENÍ ŠPALETY, zdivo

doplněno 16.01.09 10:45:

foto až v neděli večer (když nezapomenu)

doplněno 16.01.09 11:10:

samozřejmě, kejkle, jsem měl napsat NEzateplili špalety. Díky za nápovědu.

hodnocení

0x

Kolem oken? Z čeho je dům postaven? A je zateplen?

doplněno 16.01.09 11:14:

Aha, přehlédl jsem panel v názvu... *hi*

Kolem oken? ANO.

Z čeho je dům postaven? z čehokoliv

A je zateplen? ano i ne, ale měl by ho zateplit.

vzpoměl jsem na ty fotky

Jak na plíseň v panelovém domě?

martint*
hodnocení

0x

Nesprávná montáž! Nejspíš nedodali těsnící pásky, vzniká tepelný most a plíseň je tady!

nesprávná odpověď, těsnící pásky nemají nis společného s tepelným mostem. Chybně jste pochopil(a) funkci parozábran u oken.

martint*

Těsnící páska se používá k tomu aby do spáry nevnikala voda v jakémkoli skupenství. Samozřejmě také k tomu aby utěsnila stavbu, především uvnitř - důležité je to zejména u nízkoenergetických staveb. :)

Martine, naprosto s Vámi souhlasím s příspěvkem z 09.03.09 - 13:28, máte plnou pravdu. Navíc měli by se dávat vždy, páč to nařizuje předpis. Absence pásek ale neznamená samozřejmě ihned tepelný most. Spoustu lidí nemá pásky a nepotí se okna ani není plíseň.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]