Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvednout 300 kg ve dvou?

Od: honzmalatny* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,potřebuju poradit zda je možné zvednout 300 kg monument jen ve dvou s nářadím co je běžně v domě. V místě zvednutí není možné ukotvit kladku ani instalovat trojnožku. Ten monument potřebuju zvednout cca o 50 cm a posadit na podstavec.

Možná hloupá otázka,ale nic mě nenapadá.

Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

4x

Pokud to jde, pak postupným zvedáním např. pákou a podkládáním - jeden zdvihá, druhý podkládá.

Nebo - pokud máš, třemi hevery.

hop®
hodnocení

3x

Ano, lze, nejlépe na popruhu pouze na nohou, tedy nezatěžovat záda. Popruh upravit na správnou délku, a dát přes kyčle, zbychom nenamáhali páteř. Půl metru na jedno zvednutí je dost, takže připravit podložku, alespoň jednu, těch 25cm už by šlo zvládnout.

ukulele*
hodnocení

2x

Též zdravím, co je to monument? Jako památník, nebo nějaký kámen? zvednutí je jednoduché, je potřeba dostatek prkýnek a hranolků a pár delších hranolů, které se použijí jako páka. Slovy se mi to blbě popisuje, prostě se to na jedné straně nadzvedne, o kousek a podloží se to, pak se nadzvedne druhá strana, pak zase ta první a takhle cik cak se zvedne vše, bez heverů a kladek, jen s pomocí páky. V Egyptě, ale i jiných zemích se tak zvedaly mnoha tunové kameny.

doplněno 07.07.13 20:33:

jé, než jsem to sesmolil, tak jsem byl předběhnutý, dobrýýýý

daniell*

přesně tak. podkládáním pořád a pořád až to bude v požadováné výšce.

figurek*
hodnocení

0x

Naklonit na jednu stranu, podložit tenkou lištou, naklonit na druhou stranu a podložit tlustší lištou atd. Já jsem takhle jednou úplně sám vystěhoval po schodech ze sklepa 150 kg těžký kotel ústředního topení.

sanyo*

No jo Figurek, kotel není bankomat, ten je mnohem těžší *frajer*

pacourek*
hodnocení

0x

A co vzduchové vaky?

ukulele*

pacourku, co je to vzduchový vak? on tam píše s něčím, co je běžně v domácnosti, možná jich máš běžně dvacet třicet doma, ale já je viděl jenom v televizi v amerických dokumentech

honzmalatny*
hodnocení

0x

Tak jsem to zvednul,pomocí cihel,vždy šup dvě cihly pod kraj a šup pod druhý a tak pořád dokola až byl "monument" *smich*nahoře. Děkuji za rady.Honza.

08.07.13 21:05

*ua*

honzmalatny*

No jo,ale ještě nevím zda ráno vstanu...*uf*

danecekdan*
hodnocení

0x

Jak zvednout 300 kg ve dvou? Jednoduše - oba musíte zvládnout 150 kg, jinak to němá cenu;) Nebo sehnat ještě dva lidi a 75 kg se už dá zmáknout:)

honzmalatny*
19.07.13 07:59

ach jo.

buss
19.07.13 09:23

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]