Nejste přihlášen/a.
Zdravím,potřebuju poradit zda je možné zvednout 300 kg monument jen ve dvou s nářadím co je běžně v domě. V místě zvednutí není možné ukotvit kladku ani instalovat trojnožku. Ten monument potřebuju zvednout cca o 50 cm a posadit na podstavec.
Možná hloupá otázka,ale nic mě nenapadá.
Děkuji.
Ano, lze, nejlépe na popruhu pouze na nohou, tedy nezatěžovat záda. Popruh upravit na správnou délku, a dát přes kyčle, zbychom nenamáhali páteř. Půl metru na jedno zvednutí je dost, takže připravit podložku, alespoň jednu, těch 25cm už by šlo zvládnout.
Též zdravím, co je to monument? Jako památník, nebo nějaký kámen? zvednutí je jednoduché, je potřeba dostatek prkýnek a hranolků a pár delších hranolů, které se použijí jako páka. Slovy se mi to blbě popisuje, prostě se to na jedné straně nadzvedne, o kousek a podloží se to, pak se nadzvedne druhá strana, pak zase ta první a takhle cik cak se zvedne vše, bez heverů a kladek, jen s pomocí páky. V Egyptě, ale i jiných zemích se tak zvedaly mnoha tunové kameny.
doplněno 07.07.13 20:33:jé, než jsem to sesmolil, tak jsem byl předběhnutý, dobrýýýý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.