Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení plastových odpadů na staré betonové

Od: miles65 odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, dělám rekonstrukci cca 100 let starého domku. V domě byly kameninové odpady přibetonované těsně před soklem na betonové roury. Kameninu jsem zrušil. Problém nastal v momentě, kdy jsem chtěl nasadit "ht do roury bez hrdla". Betonová roura má totiž o pár milimetrů menší průměr. Po několika pokusem přebrousit vnitřní průměr, jsem se rozhodl pro přebetonování. Postup: vyrobil jsem kužel z 0,6 plechu podélně bodově svařeného a z vnějšku přeleštěného. Ten obetonuji. Plech vyndám a nasadím ht do roury bez hrdla. Opět obetonuji. Mam v planu do dvou let odstranit i betonove roury, ale teď to nejde z více důvodů. Mám ale strach, aby beton neprosakoval. Bude stačit jemný beton 421? Může mi někdo poradit jak s tím a popřípadě na co si dát pozor. Za Vaše odpovědi předem děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Já bych vzal teplovzdušnou pistoli nebo letlampu, konec plastové roury zahřál do měkka a strčil do té betonové...pokud tam těch pár mm chybí, plastová roura povolí a vleze dovnitř.
doplněno 01.04.13 10:47: Nepíšete o průměru betonové a druhu "plastové" trubky. Některé teplem nezměknou!
doplněno 01.04.13 10:55: Trubka se dá zúžit také natažením. Zahřejte fest trubku kolem dokola v délce tak 20-30 cm a tahejte za oba konce.Nepřetrhněte?
I ten průměr 100 nebo 125 mm se dá natažením kousek zúžit.
miles65
hodnocení

Betonový odpad má průměr 98 mm a do něj chci dát ht 100(do roury bez hrdla). Ovšem zbytek trubek prumeru 100 mam kg. Nemohl jsem najít nic s menším prumerem než to htčko. Chci aby to těsnilo.

kjanik112*
hodnocení

0x

Souhlas s hejkalem. Pokud to budete za dva roky rušit, stačí spoj oplácat betonem, těch pár kapek, co by už proteklo, nic neovlivní.

miles65
hodnocení

Pánové děkuji. Zkusím zahřát kg a obetonovat. Ještě jednou díky

hodnocení

0x

dělají se přechodky na kameninu-KG přechodka,ta se narazí z venku na tu betobnovou trubku,ted jde o to zda by vám to pasovalo na ten venkovní průměr,jinak ht je dobré ale sám za sebe radši Kg je silnější a víc vydrží,,a právě že blbě se teplem formuje

tomaslad*
hodnocení

0x

Ja byt to neobetonovaval, tu 100mm HT rouru nahore rozrizl 25cm po delce flexou. Pak se krasne vrazi do te kameninove. ( slic je nahore, pokud se to lezate)

Zapatlal vse Soudal medvedim hovnem, tuba stoji necelou stovku. Bude to tesnit a je to na 60 minut prace max. Prepatlani bude fungovat i na svisle stoupacce, obandazovat paskou)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]