Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodný kotel pro můj komín

Od: milis® odpovědí: 3 změna:

Uvažuji o novém kotli. Zaujal mě Dakon Dor F 20 a Viadrus U24-18kw.

Oba vyžadují jiný tah. Dakon 20Pa, Viadrus 14Pa

Mám 8m vysoký komín a průměr vložky je 150mm.

Doposud jsem topil v H418 a vše bylo OK.

Který z výše zmíněných kotlů, by byl vhodnější pro můj komín?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

2x

My máme s podobnými parametry Viardruse a maximální spokojenost!

fribble*
hodnocení

2x

Mám viadrus a nedám na něj dopustit - jen pozor, potřebuje kostku uhlí (spodní prohořívání), ořech nehoří a kouří. Pozor ale na průměr odkouření, komín stačí bohatě, al bude třeba nová zděř a připojení, Viadrus má průměr 160 mm, dakon je 145 mm.

hodnocení

2x

nejblíže H 418,je ten dakon,je to plecháč s pohyblivým roštem,který se nasype a je odhořívací,je na hnědé uhlí a dřevo a je to kotel ve 3 třídě-kouřovod jak se tu uvádí 145

Viadrus je litinák,pevný rošt,tím pádem jiný styl topení-vhodný na dřevo ,černé uhlí,koks,brikety,pak nouzově hnědé(výrobce to nedoporučuje,ví proč),kouřovod má 160-budete muset regulovat,jinak je to stejné jako dakon fb

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]