Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Mám takový problém ... Věnuji se RC driftu a potřebuji nějakou hladkou , kluzkou plochu kterou bych na půdě zaplošil zhruba 20m čtverečních ... nejlepší by bylo linoleum nebo něco podobného ale je moc drahé , potřebuji něco max. kolem 500-700 KČ ... je tam betonová , poměrně rovná plocha ale já potřebuji něco hladkého , kluzkého , kde by nebyly výškové rozdíly mezi jednotlivými částmi ... díky
Taky zdravím.
Hladkou plochu vytvořit není problém doslova za pár korun, otázka je spíš rovinnost stávající podlahy - jestli vyhovuje nebo nevyhovuje.
Pokud nevyhovuje rovinnost, doporučil bych srovnat samonivelační stěrkou (to chce někoho, kdo to opravdu umí udělat ak, aby to byla rovina bez přechodů, protože jinak by se pak musely přechody dobrousit).
Další postup je velmi jednoduchý - koupit nejlevnější barvu (která bude po nátěru lesklá - něco na způsob emailu), případně nějaký lesklý lak, co se seženete - na druhu v podstatě nezáleží. Na první vrstvu barvu naředit, aby posloužila jako napouštědlo a vpila se do podlahy. Druhou vrstvu natřít už normálně. První vrstvu bych natřel štětcem (aby se opravdu zatřela do podlahy a umožnila tak pořádné zakotvení druhé vrstvy), druhou vrstvu bych udělal válečkem (doporučuju se poradit někým znalým jaký povrch válečku bude nejvhodnější na vybranou barvu, aby povrch byl po nátěru hladký). Pokud hladkost (kluznost plochy nebude stále ještě vyhovovat, udělat ještě jednu vrstvu barvy.
Kluznost barvy lze zlepšit třeba tím, že se v průběhu "driftování"podlaha setře vlhkou hadrou či houbou (mokrá barva kouže velmi slušně), případně lze na podlahu poté ještě nanést a rozleštit některou z leštěnek na podlahy (třeba tuto alfachem.cz/...)
Jen upozornění - pokud bude na zvýšení kluznosti použita nějaká podlahová leštěnka, je potřeba ji před případným dalším nátěrem barvou pečlivě odstranit, jinak se nátěr pak bude loupat. A důvodu odstraňování bych se vyhnul leštěnkám založeným na bázi silikonu - ten se odstraňuje velmi obtížně.
Ať vám to úspěšně "driftuje"
Loni jsem koukal na dva mladé kluky, kteří měli stejnou zábavu a vyřešily to starou plachtou z náklaďáku, kterou občas navlhčili vodou z rozprašovače.
já spíš potřebuji aby to taky nějak na půdě vypadalo ... A s tou stěrkou nevím , jsou tam občas tak 0,4 cm přechody to by se ještě taky přežilo ale jelikož mám plochu 25 m2 a jeden pytel který stojí 300 ,- pokryje sotva 2 m2 ... vyšlo by mě to tak na 4000 a to je pro mě opravdu hodně ..
Pokud by to při srovnání nivelačkou vyšlo cenově až takhle vysoko, jsou v podstatě 2 možnosti
1) zbroušení přechodů (pokud to jsou takové "švy") bruskou ( flexa, excentriká bruska)
2) vyrovnání podlahy cement. potěrem (např. levnestavebniny.cz/... ), což je vlastně hodně jemný beton. Ten srovnat a buď perfektně "zagletovat"nebo ještě lépe udělat tzv. "pálený beton"(lze i ručně). Pak už by v ideálním případě nebylo potřeba podlahu ani natírat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.