Nejste přihlášen/a.
mám vlhké rohy a přemýšlím, že bych zkusil i tuto variantu...co vy na to?
navrtat...nalít a myslím, že by se dostavil výsledek...máte s tím někdo zkušenosti?
Nevím, jaká je účinnost podobné aplikace, a zda se vůbec vyplatí něco podobného pořizovat. Raději bych se zaměřil na vznik vlhkosti samotné, a učinil vše proto, aby do zdiva nevstupovala.
Ne vždy. Pokud má podsklepený dům, a izolace sklepního zdiva např. vůči zemině propouští, podřezání nic neřeší.
Ano, obkopat a izolovat. Sice je to pracné, ale když se to poctivě udělá (třeba 2-3 IPY na sebe), vydrží to věky. I když s pracností to nebude až tak vážné. Dnes přijede bagr a za den je po práci.
Smím-li se zeptat, za jakého kraje jste?
jsem z Karvinska...no asi ipa..nopovka atd...nic jiného nezbývá.. a stěnu ještě izolavat polystyrenem...mám kamenný obklad a právě díky tepelným mostům mi v místech kde není izolace(zateplení), jde od podlahy vlhko...barák je podklepen,zateplen...
Klasickou obyčejnou IPU neee.Raději s alu foliíí nebo zpevněnou skelným vláknem!
BEZ ZÁRUKY: ta injektáž prý není trvalá,prý od 5 do 10 roků-nehledal jsem takže neověřoval bo nepotřebuji!A vždy na to byl nějaký odborník!Ale dvakráte či 3x jsme to dělali, poprve v objektu (býv.mlýn se zmínkou o něm už někdy 9 století) v zatočině říčky.Po jarním tání dokud nestoupla hladina nad vrty,tak sucho,potom však již bazén!Toto děláno někdy 2000,víc nwn,potom asi 8 let zpět býv.truhlárna OPS a zatím OK,a naposledy asi 3 roky a taky zatím OK
repty, dovolím si nesouhlasit. Obkopete, dáte svislou izolaci na zeď, základ. OK. Ale co s napojením pod základ? Tam se voda dostane a stejně bude sáknout do sklepa. Dodatčná hydroizolace bude vždy problém. Pokud podřízne barák, vloží hydroizolaci, zdi bude mít určitě suché, sklep vlhký.
Za den se to nemůže stihnout. je velké nebezpečí ohrožení statiky domu.
tohle bych už nikdy neudělal, bylo to k ničemu ovšem podříznout základy každopádně pomůže a je to i vhodnější k životnosti domů avšem na úkor pěněženky
Proč máte vlhké rohy? Vzlínáním ze základů - asi podřezat. Kondenzací vzdušné vlhkosti, protože každý roh a zvlášť nezateplený, je tepelným mostem - zateplit. Pokud jste příznivcem velmi alternativních metod boje s vlhkou zdí, můžete zkusit sysifos.cz/...
weka, dle odborné literatury je injektáž úspěšná od 20% do 80% podle kvality práce a použité směsi. Nikdy nebude 100% sucho, a nelze chemii a práci reklamovat.
Pokud vložíte vodorovnou hydroizolaci, bude úspěch zaručen.
Obkopání a vložení svislé hydroizolace, třeba i nopovku, je silně pracné, drahé, riziko destrukce a stejně barák neodizoluje. Páč pustíte vodu dolů k patě domu, a ta tam bude dělat co?
Je třeba zjistit odkud se bere ta vlhkost, popřípadě i tepelné mosty..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.