Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice - špatné spínání chlazení

Od: marsiano odpovědí: 6 změna:
Zdravim, mám takový menší problém. Mám lednici whirlpool a nějak mi špatně spíná kompresor.
Jde o to že lednice začne chladit, až když je v ní cca +10°C a vypne když je v ní cca +3°C.
Termostat musím mít nastaven skoro na minimum, jinak lednice nevypne a kompresor stále běží.
Čím by to mohlo být, že lednice sepne až když je v ní +10°C.?
Potřeboval bych nastavit aby spínala třeba při těch +6°C a vypínala při těch 3°C.
Napadlo mě že je vadný termostat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

knirek*
hodnocení

0x

Podle popisu je skutečně na vině vadný termostat. Cena dílu je okolo 350,- Kč

marsiano
hodnocení

Děkuji za radu, nebyl jsem si právě jistý. Když jsem ho měl vyndaný tak je tam takovýto :

elektrahk.cz/...

Zkusím tedy koupit, vyměnit a uvidí se.

majsterjoe*
hodnocení

0x
tak po pořádku. jak tu teplotu zjistujes? nemůžeš tam strčit teploměr a měřit. nejlepší je dat tam hrniček s vodou a měřit ji. nemusí to být termostat. může to taky dělat špatné chlazení, nebo sr to prostě jen zda. nejchladněji je dole a vzadu. pokud by byl vadný termostat, ty teploty by byly o hodně vyšší.
knirek*

Chlazení čeho?

marsiano
hodnocení

Tak tu teplotu měřím klasickým teploměrem, nevěděl jsem že bych měl měřit vodu v lednici.

knirek*

Tak to si taky nedovedu představit.

Hystereze termostatů je okolo 3 stupňů. Vy uvádíte hysterezi 7 stupňů. Vyměnte termostat a vaše pivo bude stále správně vychlazené. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]