Zdravim, mám takový menší problém. Mám lednici whirlpool a nějak mi špatně spíná kompresor. Jde o to že lednice začne chladit, až když je v ní cca +10°C a vypne když je v ní cca +3°C. Termostat musím mít nastaven skoro na minimum, jinak lednice nevypne a kompresor stále běží. Čím by to mohlo být, že lednice sepne až když je v ní +10°C.? Potřeboval bych nastavit aby spínala třeba při těch +6°C a vypínala při těch 3°C. Napadlo mě že je vadný termostat.
tak po pořádku. jak tu teplotu zjistujes? nemůžeš tam strčit teploměr a měřit. nejlepší je dat tam hrniček s vodou a měřit ji. nemusí to být termostat. může to taky dělat špatné chlazení, nebo sr to prostě jen zda. nejchladněji je dole a vzadu. pokud by byl vadný termostat, ty teploty by byly o hodně vyšší.
knirek*
Chlazení čeho?
marsiano
Tak tu teplotu měřím klasickým teploměrem, nevěděl jsem že bych měl měřit vodu v lednici.
knirek*
Tak to si taky nedovedu představit.
Hystereze termostatů je okolo 3 stupňů. Vy uvádíte hysterezi 7 stupňů. Vyměnte termostat a vaše pivo bude stále správně vychlazené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.